avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire cautiune

Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am nevoie pentru a formula cererea de restituire? Daca aveti si un model de o astfel de cerere m-ar ajuta foarte mult. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Alexoae , Avocat 13:55, 25 Ianuarie 2011
Nu vi se mai restituie ci vi se va scade din datoria dvs catre debitor, pe baza unui certificat de grefa.
Dar dosarul cu contestatia la executare este suspendat. In acest caz ce se va intampla? Creanta deja a fost executata cu intreaga suma. Aceasta suma este in plus. Nu mai pot recupera cautiunea?
Faceti o cerere catre instanta prin care solicitati restituirea chitantei in original cu care ati platit cautiunea si o adresa din partea instantei catre CEC pt eliberarea cautiunii .O depuneti la registratura sau arhiva.
Multumesc frumos. Dar daca fac o cerere pentru restituirea cautiunii si la ea anexez sentinta legalizata, copie recipisa si chitanta, nu este suficient? Iar cu incheierea pronuntata sa merg la CEC? Am nevoie de recipisa in original? Nu aveti cumva un model de cerere de restituire? Multumesc.
Art. 723^1 C.p.c.
Cautiunea se elibereaza celui care a depus-o in masura in care
asupra acesteia cel indreptatit in cauza nu a formulat cerere pentru
plata despagubirii cuvenite, pana la implinirea termenului de 30 de
zile de la data la care, prin hotarare irevocabila, s-a solutionat
fondul cauzei.
Cu toate acestea, cautiunea se elibereaza de indata,
daca partea interesata declara in mod expres ca nu urmareste obligarea
partii adverse la despagubiri pentru prejudiciile cauzate.
La cerere se anexeaza sentinta data de instanta de fond cu mentiunea ca este irevocabila.
Model de cerere expresa nu exista, instanta va dispune eliberarea chitantei in original, prin care se dispune plata cautiunii.
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Cautiune Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Cautiunea se va elibera pe baza unei cereri?Exista un astfel de model?Cand sunt citat sa se constate perimarea cererii de contestatie la executare pot sa depun ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)