avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cautiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cautiune

Cautiunea se va elibera pe baza unei cereri?Exista un astfel de model?Cand sunt citat sa se constate perimarea cererii de contestatie la executare pot sa depun si cererea de eliberare a cautiunii?Exista un model?
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 13:51, 13 Octombrie 2011
Cererea pentru restituirea cauţiunii se formuleaza, conform art. 723 indice1 cod procedură civilă, numai daca hotărârea de fond este irevocabilă, pe de o parte, iar pe de altă parte, partea interesată, în speţă, creditorul să nu fi formulat cerere pentru plata de despăgubiri din suma achitată cu titlu de cauţiune.
Cererea se depune separat si se judeca in camera de consiliu, fara citarea partilor.
In cadrul cererii soliciti restituirea in original a recipisei CEC prin care ai facut dovada consemnarii catiunii. La cerere se anexeaza sentinta data de instanta de fond cu mentiunea ca este irevocabila.
Cu recipisa mergi la CEC si vei parcurge procedura de completare formulare dupa care vei intra in posesia sumei
Da dar ce hot sa astept sa fie definitiva ? cea de perimare?deoarece acum am o incheiere prin care cauza s-a suspendat in baza la 242 alin1 pct. 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune av.T.M. av.T.M. Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am ... (vezi toată discuția)
Cerere recuperare cautiune lolo0112 lolo0112 poate cineva sa ma ajute cu un model de cerere pentru recuperarea cautiunii platita intr-un dosar de contestatie la executare? pt ca din informatiile pe care ... (vezi toată discuția)
Cautiune IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua. Intr-o cauza civila avand ca obiect contestatie la executare a fost depusa o suma cu titlu de cautiune pentru suspendarea executarii silite. Ce se ... (vezi toată discuția)