avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Cautiune

Buna ziua. Intr-o cauza civila avand ca obiect contestatie la executare a fost depusa o suma cu titlu de cautiune pentru suspendarea executarii silite. Ce se intampla cu cautiunea avand in vedere ca actiunea civila - contestatia la executare a fost perimata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se formuleaza cerere de restituire care se depune la instanta impreuna cu hotararea definitiva din contestatie.
Hotararea este supusa termenului de apel.
Dupa ramanerea definitiva a acestei hotarari mergeti la instanta sa ridicati recipisa in original si apoi la CEC pentru a ridica suma de bani consemnata.
In hotarare nu face nicio referire la cautiune. Este constatata perimarea si atat. Multumesc!
Formulati cerere de restituire.
Nu este nicio eroare/omisiune.
Depuneti cerere pentru eliberarea hotararii din contestatia la executare cu mentiunea definitiva apoi formulati cererea de restituire.

IrinaAndries a scris:

In hotarare nu face nicio referire la cautiune. Este constatata perimarea si atat. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Cautiunea se va elibera pe baza unei cereri?Exista un astfel de model?Cand sunt citat sa se constate perimarea cererii de contestatie la executare pot sa depun ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune av.T.M. av.T.M. Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am ... (vezi toată discuția)