avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat

Am un apartament lasat de la parinti am vrea sa l vand insa nu mai exista contractul de vanzare al apartamentului (unul din parinti este decedat) este pierdut am un contract de imprumut din anul 1969 care nu poate tine loc de contract de vanzare cumparare am cautat pe la toate arhivele si nu exista acest contract deoarece este vechi am fost si la GOSCOM de unde s a cumparat apartamentu si eu nu mai gasesc nimic nu mai au arhiva. Am decis sa merg in instanta ca sa pot face rost de o hotarare judecatoreasca sa tina loc acelui actc pierdut insa am vb cu un avocat si mi a spus ca ma costa in jur de 5000 lei cheltuielile de judecata asa de mult ma poate costa ? Si daca ma puteti ajuta cum sa procedez mai repede ca am un cumparator care as dori sa nu l pierd
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 09:02, 25 Ianuarie 2011
La cartea funciara ati fost? Daca apartamentul este intabulat, trebuie sa existe la cartea funciara o copie legalizata a actului de vanzare-cumparare. Daca vanzarea s-a facut prin notariat puteti obtine de la notariatul respectiv sau de la Camera Notarilor Publici un duplicat al actului de vanzare-cumparare sau o copie legalizata a actului de vanzare-cumparare.
Cu copia legalizata si cu extrasul de carte funciara faceti dovada absoluta a dreptului de proprietate.
Apartamentul nu a fost intabulat la cartea funciara am fost si au gasit tot un contract de imprumut cu am si eu atat si la Camera Notarilor Publici am fost si nu au gasit nimic ptr ca este foarte vechi din anul 1969.Nu exista nimic nicaieri nu stiu cum sa mai procedez . Avocata cu care am vb zice ca ma costa 5000 lei si mi se pare cam multi bani doar nu este ca la un divort si ca dureaza in jur de 2 termene
Intr-adevar avocata dvs este f scumpa. Incercati sa obtineti o adeverinta de la Primarie care sa ateste dreptul de proprietate si vorbiti si cu un notar, au eu o procedura de vanzare a bunurilor pe baza unei adeverinte de la Primarie, trebuie verificat daca se poate si in cazul apartamentelor. Oricum va trebui sa faceti intabularea apartamentului dar si pentru aceasta va trebuie titlul de proprietate. Daca nu reusiti, singura solutie este constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune, dar nu este o actiune f grea, poate gasiti un avocat mai ieftin. Din ce localitate sunteti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut contract vanzare cumparare apartament paicaflorica paicaflorica Buna seara.Am pierdut contractul de vanzare cumparare al apartamentului pe care l-am cumparat in urma cu peste 20 de ani.Am obtinut extras de carte funciara pt ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)
Am pierdut actul de proprietate al apartamentului kocs kocs Am pierdut actul de proprietate al apartamentului si totusi as vrea sa-l vand. Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca am cartea funciara a acestuia. (vezi toată discuția)