avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 schimbare activitate
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

schimbare activitate

Buna ziua,
firma noastra doreste sa-si schimbe activitatea principala si sa deschida si un punct de lucru in provincie.
Am aflat ca trebuie sa schimb si actul constitutiv conform CAEN rev2.
Va rog sa-mi spuneti care este ordinea....care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez astfel incat sa dureze cat mai putin si daca se poate sa platesc cat mai putin.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 17:02, 17 Aprilie 2008
1. Hot.AGA trebuie sa contina aprobarea schimbarii activitatii principale, deschiderea unui noul pct. de lucru si recodificarea
2. recodificarea nu se mai plateste
va propun sa mergeti la Oficiul Registrului Comertului si veti primi detaliile corespunzatoare
claudia baltatescu a scris:
1. Hot.AGA trebuie sa contina aprobarea schimbarii activitatii principale, deschiderea unui noul pct. de lucru si recodificarea

Nope, recodificarea nu se mai poate face prin AGA. Trebuie doua cereri separate si doua actiuni separate, una se plateste, una nu (recodificarea).

Pentru recodificare actele necesare sunt aici: [ link extern ]
Multumesc pentru raspunsul prompt.

1. Am sa-mi fac dosarul pentru schimbarea activitatii principale, deschiderea noului pct. de lucru. Dosar cu: HAGA (activitate noua si punct de lucru) + actul constitutiv vechi + extrasul de registru; CORECT?
2. Al doilea dosar pentru recodificarea :cerere de recodificare, certificat original si daca vreau extrasul (pe care il adaug la primul dosar, nu?) adaug si cererea comanda eliberare acte.

Intrebare : la Cererea pt actualizare activitate conform CAEN - trebuie sa bifez si preschimbare certificat de inregistrare? sau se subintelge ca se schimba?:">
Certificatul se schimba automat, de aceea il si predai pe cel vechi obligatoriu.

Ordinea dosarelor e invers si nu e nevoie de extras. Actul constitutiv trebuie actualizat. Uita-te si pe lista cu acte:
pt punct de lucru: [ link extern ]
pt obiect de activitate: [ link extern ]

Le pui pe toate impreuna.
multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru si recodificare caen ContSters68776 ContSters68776 buna ziua ! sunt noua pe acest forum si la fel de noua si in meseria de "economist".....doresc sa inregitrez un punct de lucru si sa inreg recodificarea ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)