avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OUG 74/2003
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OUG 74/2003

In baza HG 977/2003 si Legea 533/2003 am fost chemat in judecata de Societatea Romana de Radiodifuziune
pentru neplata taxei instituita prin legea de mai sus. mentionez ca nu am aparat radio/Tv la sediul societatii sau la pct. de lucru, folosesc niste spatii inchiriate si n-am contract cu Electrica (unde se factureaza aceste servicii) pentru ca pretul chiriei include si consumul de energie electrica.
Vreau sa stiu daca se poate contesta cumva taxa aceasta abuziva, taxa pe niste servicii inexistente oferite de SRR.
Cel mai recent răspuns: sandman , utilizator 22:16, 21 Iunie 2008
Daca nu aveti contract cu Electrica pentru furnizarea energiei electrice, poate se gandesc ca folositi radio cu baterii. :)
Consider ca aceasta este o taxa abuziva, in sensul legii 193/2000 privind clauzele abuzive.
sandman a scris:

In baza HG 977/2003 si Legea 533/2003 am fost chemat in judecata de Societatea Romana de Radiodifuziune
pentru neplata taxei instituita prin legea de mai sus. mentionez ca nu am aparat radio/Tv la sediul societatii sau la pct. de lucru, folosesc niste spatii inchiriate si n-am contract cu Electrica (unde se factureaza aceste servicii) pentru ca pretul chiriei include si consumul de energie electrica.
Vreau sa stiu daca se poate contesta cumva taxa aceasta abuziva, taxa pe niste servicii inexistente oferite de SRR.

Dr la electrica ati fost sa dati acea declaratie pe proprie raspundere ?
De ce nu sesizati protectia consumatorului ?
In actiunea de dare in judecata SRR spune ca legea a mai fost la Curtea Constitutionala si a fost respinsa exceptia de neconstitutionalitate in 2004, si 2006. Cu alte cuvinte, ai, n-ai TV trebuie sa platesti, ceea ce mie mi se pare aberant.
La Electrica n-am dat nici o declaratie pt ca nu platesc eu curentul la magazin ci proprietarul spatiului.
Intrebarea e, a mai patit cineva de aici asa ceva? Aplatit radio/TV pe firma sau nu?
Precizari
pentru aplicarea Hotarârii Guvernului nr.977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune modificata prin Hotarârea Guvernului nr. 1292/2007
"Art.12 Obligaţia de plată a taxei radio pentru toate persoanele juridice nu este condiţionată de deţinerea receptoarelor radio."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament radio-tv ilierodica ilierodica Buna ziua Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)