avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate CAT DE PROST ESTI ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

CAT DE PROST ESTI ?

Intrebarea e retorica binenteles, avand in vedere cat de multe cunostinte trebuie sa detii....Daca de exemplu ai fi intrebat un copil, sigur ca avand in vedere varsta, nu ai putea sa te astepti la prea multe. In societatea actuala, "cat de prost esti", pentru a nu putea fi catalogat ca prost, ar trebui sa sti de la inginerie de orice fel, pana la medicina. Deci, a profita de necunostinta ta de cauza, esti prost pentru ca se abuzeaza potrivit ignorantei tale. Judridic...e cea mai vasta: nu conteaza ce act a emis abuzantul, atata timp cat nu esti in cunostinta de cauza; Medical: nu conteaza cate boli ti se inventeaza atata timp cat se obtine profit(gripe-prin vanzarea vaccinului, agravanta a bolii-poate scoate pacientul mai multi bani, e.t.c.), mecanic: bucsa uzata, schimbare garnitura chiuloasa; inginer constructor- trebuie numai decat acel material si doar acea firma; statul(degeaba)- taxa pe ceva, chiar de-ti pasa si altele.Partea cea mai proasta a lucrurilor, e ca, aceasta motenire va fi lasata celor ce la inceputul varstei lor, nu prea aveai pretentii.Efectele negative se vor vedea mai tarziu cu siguranta, de altfel...avem parte acum, nu-i asa?;)
Cel mai recent răspuns: ContSters79575 , utilizator 17:54, 6 Februarie 2011
SABINAA a scris:

jamesdean a scris:

SINCER, NU CRED IN PROSTIE, sunt convins ca un individ care nu se pricepe intrun anumit domeniu in care poate are nevoie de ajutor, are caltiati in orice altceva care poate nu i se cere.... cunosc un tip lume care nu stie sa citeasca dar.....face snowboard extraordinar.....poti spune ca e prost?!?!?!


Poftim?:O In acest mileniu nu stie sa citeasca? :slap: si mai spui ca nu este prost?.Daaaa :rtfm: este analfabet.Tot un fel de prostie...#-o



Este mare diferenta intre prostie,analfabetism ,lipsa de cultura ,lipsa de pregatire intr-un domeniu sau altul, lipsa de informatii,cum ,la fel, este mare deosebire intre inteligenta si smecherie.
Unii dintre noi,nu pricepem anumite nuante si se grabesc sa "eticheteze"
Prostia tine de patologic,poate fi vorba despre o persoana cu probleme psihice
De fapt s-a impamantenit aceasta etichetare,care de obicei tine de aprecieri subiective si mai mult sau mai putin rautacioase,oamenii,de cele mai multe ori,numindu-i prosti pe aceia care nu se pricep la ceva sau pe aceia care nu corespund asteptarilor lor.
Buna seara,
Am salutat,pentru a nu crede cineva,ca sunt...prost crescuta.:)
Pentru a ne edifica mai bine,anexez definitia cuvintului "prost"din DEX:

PROST adj., s., adv. 1. adj., s. bleg, nătăfleț, nătărău, nătâng, neghiob, nerod, netot, prostănac, stupid, tont, tontălău, (înv. și pop.) năuc, (pop. și fam.) haplea, (pop.) flaimuc, (înv. și reg.) nătântoc, prostan, prostatic, prostănatic, (reg. și fam.) șui, (reg.) bleot, hăbăuc, mangosit, metehău, meteleu, motoflete, motolog, mutălău, natantol, năbârgeac, nătăbâz, nătânt, nătrui, nătruț, năvleg, năvligos, nerodoi, pliurd, ponc, pricăjit, puncău, tălălău, tălâmb, tontan, tontolete, tontolog, (prin Transilv.) balamut, (prin Olt.) bleomb, (prin Mold.) bobletic, (prin Munt.) bobleț, (Mold.) cherapleș, (prin Transilv., Mold. și Bucov.) chiomb, (Transilv., Ban. și Olt.) lud, (Transilv. și Ban.) năhui, (Transilv.) nebleznic, (prin Mold., Transilv. și Maram.) șuietic, (Mold.) tanău, (Bucov.) tălășman, (prin Olt. și Munt.) tărăntuc, (Munt.) tontovan, (turcism înv.) budala, (fam.) fleț, găgăuță, gogoman, zevzec, (fig.) sec. (~ mai ești, amice, de-ai putut să faci așa ceva!) 2. adj. v. naiv. 3. adj., s. v. incult. 4. adj., s. v. incapabil. 5. adj. v. netalentat. 6. adj. v. nereușit. 7. adv. v. anapoda. 8. adj. v. inferior. 9. adj. v. nefavorabil. 10. adj. v. redus. 11. adj., adv. v. incorect. 12. adj. v. greu. 13. adj. v. neplăcut. 14. adj. v. rău. 15. adv. v. rău. 16. adv. insuficient, puțin, rău. (O muncă ~ plătită.)


Dupa cum bine stim cu totii,vorba romaneasca are multe intelesuri.
DA, SUNTEM PROSTI!
Prosti ca acceptam legi intortocheate pe care le inteleg doar specialistii, cata vreme, noi,prostimea, trebuie sa le respectam...
Prosti ca acceptam un sistem educational ineficient care te invata despre o multime de lucruri inutile, dar nu-ti explica care-ti sunt drepturile si indatoririle cetatenesti, cum sa lupti cant drepturile tale sunt incalcate, cum sa-ti deschizi o afacere, cum sa citesti un contract. Ma refer la lucruri la care oricare dintre noi este supus, ca simpli oameni, nu specialisti.

Prosti ca acceptam un sistem sanitar corupt in care banii nostri sunt folositi pentru mentinerea unui sistem birocratic inutil si ineficient.

Ptrosti ca platim o multime de taxe al caror scop nu-l stim si a caror utilizare este ...tainica.

Prosti ca acceptam o guvernare ca nu apara interesele celor multi, ci actioneaza ca o clasa aristocratica..
lista poate continua la nesfarsit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen pentru ong? amex amex Am infiintat de curand o asociatie(persoane nevazatoare), in cadrul careia avem o sectie de productie(cutii de carton). Acum la depunerea declaratiilor ... (vezi toată discuția)
factura avocat fara contract + factura colaborator rar - valori foarte mari spotted spotted Buna Seara, incerc scuze daca nu scriu limba Romana prea bine dar sunt strain. Am o problema care nu reusesc sa rezolv dupa ca am mers deja la 2 advocati aici ... (vezi toată discuția)
Magistrati slabi pregatiti prosecuter_badboy prosecuter_badboy de ce sunt atat de slab pregatiti tinerii absolventi ai facultatilor de drept?si cum de ajung magistrati cu note mari dar ei totusi nu stiu nimic??????? nimeni ... (vezi toată discuția)