avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent 2011

Buna ziua,
copilul meu s-a nascut pe 5 Ianuarie acest an. In calitate de tata, pot beneficia de stimulent, chiar daca nu doresc sa intru in concediu de cresterea copilului, sau trebuie sa intru macar o luna si apoi sa ma intorc la serviciu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ayana1 , utilizator 13:20, 25 Ianuarie 2011
Pt a putea beneficia de stimulent este nevoie sa intrati in concediu de crestere copil si sa optati pt concediul de 1 an. Daca in acest interval va intoarceti la munca (ianinte ca bebele sa implineasca 1 an), veti primi stimulentul.
Art. 7. - (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

De aici inteleg ca nu trebuie neaparat sa intru in concediu.
Corectati-ma daca gresesc.
Eu imi argumentez raspunsul pe baza art. 11 din OUG 111/2010, care, ce-i drept se refera la situatia nasterii unui al doilea copil. Este posibil sa gresesc, dar poate ne ajuta cineva care este in cunostinta de cauza.
Art. 11. — (1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:

a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

(2) Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu de crestere copil adriana_d adriana_d buna ziua!ma poate lamuri cineva privind urmatoarea problema.eu am optat pentru concediu ingrijire copil pt un an.ar trebui sa ma intorc curind la serviciu,dar ... (vezi toată discuția)
Cic emilydu emilydu In 8 aprilie bebe implineste un an si eu am optat pentru cic 1 an.daca ma intorc la servici in 1 martie beneficiez de stimulent de insertie pana la 2 ani?de la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Daca optez pt concediu crestere copil de 1 an si ma intorc la serviciu inainte de implinirea acestuia pt a beneficia de stimulentul de 500 ... (vezi toată discuția)