In cazul preavizului de concediere in baza art. 65 alin (1) C.m., sunt aplicabile prevederile art. 74 alin (1) lit. a C.m. (precizarea motivelor de fapt si de drept care determina concedierea)? Altfel spus, exista anumite "elemente esentiale" ale preavizului, precum in cazul deciziei de concediere?
Va intreb pentru a sti daca pot ataca (sau cere a se revoca) direct preavizul (pentru neprecizarea motivelor de fapt/drept si inexistenta unei cauze reale si serioase a invocarii art. 65) sau trebuie sa astept a vedea decizia de concediere.
In instanta se ataca decizia de concediere si nu instiintarea de preaviz. Prin urmare, trebuie sa asteptati comunicarea deciziei de concediere ca s-o puteti contesta in instanta.
Desigur, aveti dreptate. Eu speram insa sa pot obtine o revocare a deciziei din partea angajatorului, motiv pentru care am si intrebat daca se poate discuta despre anumite "conditii de valabilitate" ale preavizului, precum in cazul deciziei de concediere (motivare in fapt si drept s.a.m.d.).
Instiintarea de preaviz nici nu este reglementata de lege , dar nici nu este interzisa .. prin aceasta, angajatorul anunta pe salariat ca i se desfiinteaza postul ca va intra in preaviz incepand cu o anumita data , urmand ca la terminarea preavizului c.i.m. sa inceteze in baza art.65 alin.1 C.mun. si sa se emita decizia de concediere.
Restructurare post
mariamt
Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)