avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ sau DECIZIE DE CONCEDIERE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ sau DECIZIE DE CONCEDIERE?

Buna ziua,

am nevoie foarte mare de ajutor deoarece sunt pus intr-o situatie fara precedent, cred....m-am angajat pe 1 Septembrie la o societate comerciala, cu CIM pe perioada nedeterminata si ieri primesc urmatoarea hartie:

SC .... SRL Nr inreg/ Data
CUI: .... .....

PREAVIZ

Data:...
Catre: ... (eu)
Prin prezenta va anuntam ca incepand cu data de ..., postul dvs. de .... se desfiinteaza.
Ca urmare va instiintam ca incepand cu data de ... (peste 20 zile), inceteaza colaborarea noastra cu dumneavoastra, contractul individual de munca incheindu-se la aceasta data, in conformitate cu art. 65 alin 1 Codul Muncii.

Director Angajat
............. ....


Si acum vin intrebarile:
1. acest document tine loc si de preaviz, si de decizie de concediere?
2. este obligatoriu sa-l semnez?
3. pana la data la care va inceta CIM, pot veni doar 4 ore / zi?
4. ESTE LEGAL SA SE DESFIINTEZE UN POST AVAND IN VEDERE FAPTUL CA AM FOST ANGAJAT PE ACEST POST ACUM O LUNA JUMATATE?????? 5. ce fac? ma duc in instanta??

Multumesc anticipat.
Astept raspunsurile dvs. -- o mana de ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
mircea007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 22 Octombrie 2010
1. este instiintarea de preaviz.
2. nu,
3. da
4. da
5. depinde ce va doriti... da in 30 zile de la comunicare.
1.Acest document este preaviz
2.Ar trebui sa-l semnati deoarece l-ati primit ;chiar daca nu il semnati o sa il primiti prin posta
3.Da puteti veni 4 h/zi
4.Poate de la momentul angajarii dvs.si pana acum societatea a inceput sa se confrunte cu probleme si sunt nevoiti sa desfiinteze postul dvs.Daca nu mai au nevoie de serviciile dvs.este totusi preferabil sa va desfiinteze postul si sa beneficiati de somaj daca aveti dreptul decat sa nu va plateasca deloc.
Multumesc frumos pentru raspuns...banuiesc ca dupa acest preaviz urmeaza si Decizia de Concediere...este cumva un termen limita, vine la sfarsitul preavizului?? In decizie sunt obligati sa-mi prezinte locurile vacante din companie si salariile compensatorii, nu??

Multumesc!
Decizia de concediere se a emite la sfarsitul preavizului .. in decizie nu sunt obligati sa treaca salariile compensatorii.
Potrivit art.74 alin.1 C.mun. , decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post twinkle23 twinkle23 Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, in cazul in care se desfiinteaza un post intr-o unitate, care sunt pasii de urmat??? cum pot proceda cu salariatii, pentru a nu intampina ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)