avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs la sentinta definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs la sentinta definitiva

Buna ziua.O sentinta definitiva pe motiv de tardivitate, cu care s-a solutionat o plangere in fata instantei impotriva rezolutieI de NUP, data de procuror ,mai poate fi atacata ?La data judecarii plangerii,partile nu au fost citate,instanta a hotarat amanarea cu o zi a deliberarii, cerandu-mi ca parte vatamata sa prezint concluzii scrise , iar sentinta de achitare,.in mod bizar ,a fost extinsa si la alte infractiuni,decat cele prezente in rechizitoriu procurorului.In pus instanta nu s-a pronuntat cu privire la restituirea documentelor medicale care au facut numai partial obiectul expertizei medico-legale.Mai pot sa atac sentinta si cum,daca a fost pronuntata in data de 12.01.2011?Cum imi pot recupera documentele medicale a caror restituire mi-a fost refuzata timp de doi ani,perioada in care cercetarea a fost stopata?Cercetarea s-a limitat la faza premergatoare urmaririi penale,pe parcursul careia organele judiciare mi-au confiscat documentele medicale,refuzand inapoierea lor, pe motiv ca INML-Bucuresti le considera probe judiciare.Este justificata legal aceasta decizie a organelor judiciare,chiar daca este vorba de faza premergatoare UP?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:32, 25 Ianuarie 2011
Din punct de vedere legal nu mai exista cale ordinara de atac.
Daca plangerea a fost solutionata cu vicii de procedura se poate formula contestatie in anulare conform art.386 lit.a c.pr.pen.
Da,daca declarati recurs la recurs acesta se va respinge ca inadmisibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Expertiza med.-legala in faza premergatoare u.p,regimul mijloacelor de proba caroll caroll Buna ziua.Va solicit parerea, cu privire la legalitatea efectuarii expertizelor medico-legale in faza premergatoare U.P.,intre-o cauza penala ce dateaza din ... (vezi toată discuția)
S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)