Buna ziua.O sentinta definitiva pe motiv de tardivitate, cu care s-a solutionat o plangere in fata instantei impotriva rezolutieI de NUP, data de procuror ,mai poate fi atacata ?La data judecarii plangerii,partile nu au fost citate,instanta a hotarat amanarea cu o zi a deliberarii, cerandu-mi ca parte vatamata sa prezint concluzii scrise , iar sentinta de achitare,.in mod bizar ,a fost extinsa si la alte infractiuni,decat cele prezente in rechizitoriu procurorului.In pus instanta nu s-a pronuntat cu privire la restituirea documentelor medicale care au facut numai partial obiectul expertizei medico-legale.Mai pot sa atac sentinta si cum,daca a fost pronuntata in data de 12.01.2011?Cum imi pot recupera documentele medicale a caror restituire mi-a fost refuzata timp de doi ani,perioada in care cercetarea a fost stopata?Cercetarea s-a limitat la faza premergatoare urmaririi penale,pe parcursul careia organele judiciare mi-au confiscat documentele medicale,refuzand inapoierea lor, pe motiv ca INML-Bucuresti le considera probe judiciare.Este justificata legal aceasta decizie a organelor judiciare,chiar daca este vorba de faza premergatoare UP?
Din punct de vedere legal nu mai exista cale ordinara de atac.
Daca plangerea a fost solutionata cu vicii de procedura se poate formula contestatie in anulare conform art.386 lit.a c.pr.pen.
Contestatia in anulare
DanyD
Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)