avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea la servici dupa CCC - chemare la comisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea la servici dupa CCC - chemare la comisia disciplinara

Buna ziua.
Am sa incerc sa va prezint situatia mea pe scurt: nu mi-a fost platit postnatalul dupa nasterea copilului, am avut un proces cu societatea pe care l-am castigat. Am terminat CCC in 24 decembrie 2010 si am fost chemata la servici din data de 27 decembrie la un alt punct de lucru, la 20 km de oras, la o balastiera, in mijlocul campului, tocmai pentru a ma determina sa imi dau demisia, stiind ca 6 luni de zile nu ma pot concedia. Am fost la ITM si mi-au spus sa nu imi dau demisia si ca CIM nu se poate modifica decat cu acordul partilor si am comunicat societatii acest lucru. Ca raspuns, am primit o adresa prin care sunt chemata in 27 ian. la comisia de disciplina pentru ca nu m-am prezentat pana la aceasta data la servici.
Cele cateva zile din decembrie am fost pusa nemotivata.
Ce pot sa fac?
Eu ma prezint, dar nu stiu ce se poate intampla. Ma poate concedia? Cu ce articol?
Oricum voi avea la mine si demisia, pentru ca mi se pare ultima solutie. In instanta nu mai vreau sa ajung, a durat enorm de mult si la procesul anterior.
Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 26 Ianuarie 2011
Doamna, da, sigur ca vor sa va concedieze. Este o procedura des intalnita. Nu semnati nicio demisie, lasati-i sa va dea afara. In raport de art. 44 din CM nu vi se poate schimba locul muncii (detasare/delegare, samd) decat cu acordul dvs. Lasati-i sa va dea afara si sa va comunice decizia de DCM. Contestati-o in instanta, solicitati si plata salariilor aferente pe toata durata procesului si un cuantum de daune, respectiv c/v salariului pentru perioada aceea de 6 luni, despre care vorbeati. Dar, va spun si dvs cum am spus la toti utilizatorii, contactati un avocat. Asa veti fi sigura ca nu aveti ce gresi sau pierde. Un profesionist este totusi un profesionist! succes.:strong:
Multumesc mult pentru raspuns.
La proces am avut un avocat, nu as fi inceput un demers fara unul, va dati seama. Din pacate m-am lovit de indiferenta unui judecator si a durat aproape doi ani, cu recurs cu tot. Nici acum nu am terminat in totalitate, deoarece au contestat executarea si inca ne mai luptam. De aceea va spun ca nu mai am putere sa merg mai departe cu inca un proces. Avocatul meu (sigur satul de situatie) nu mi-a mai recomandat sa merg mai departe.
CIM se mai poate desface pe motive disciplinare?
Multumesc inca o data.
sigur ca da. conform 264, lit f) din CM. Da, de ce va mira ca v-ati judecat 2 ani? Din pacate asta este media de solutionare a conflictelor... si evident ca au contestat executarea ca le da legea acest drept. E un fel de... binefacere pt cei ce au de platit ceva in defavoarea celor care au de primit... te pune sa platesti mai mult decat face numai sa te determine sa te saturi si sa o lasi balta. Fruntea sus! Cine intra in hora trebuie sa joace. Mult succes si sanatate bebeului.
Multumesc pentru incurajari.
Sunt foarte debusolata in momentul de fata. Inca nu stiu daca imi va intoarce executarea si va trebui sa restitui banii. Am trecut in acest timp prin situatii disperate, in care am crezut ca am sa pierd tot. Si acum tot prin asta trec. Ca sa nu mai spun ca nici cheltuielile de judecata nu le-am primit integral, prin bunavointa judecatorului, care probabil a considerat ca nu am ceva mai bun de facut decat sa dau firma in judecata, in loc sa imi vad de copil. Si, ca sa continui, am pierdut si un recurs, platind si cheltuieli de judecata societatii.
De aceea va spun ca nu mai am curaj si putere financiara ca sa incep inca o lupta, desi asta mi-as dori cel mai mult, sa il vad pe dir. gen. la pamant, sa ii arat ca nu sunt mai prejos decat el. Mi-a spus in fata ca ma trimite la balastiera numai sa ma faca de "mama umilintei" daca nu imi dau demisia.
Ce sa va mai spun...astept ziua de joi sa vedem ce va fi. Daca imi va desface CIM disciplinar, voi avea toata viata o "bulina neagra" pe cartea de munca...de aceea ma gandeam la demisie.
Multumesc din suflet pentru urarile de bine!
1. Chiar daca va fi sa fie asa nu va faceti griji de "bulina neagra" din carnetul de munca.
2. Incepand cu 01.01.2011 nu se mai foloseste carnetul de munca asa ca nu mai vede nimeni ce este scris acolo.

Alte discuții în legătură

Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Demisie marianapirvu marianapirvu buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)