avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului de lucru cu 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului de lucru cu 2 ore

Pentru mamele care vor beneficia de noua legislatie privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, se mai aplica legea privind reducerea timpului efectiv de lucru cu 2 ore in cazul in care dorim sa ne reintoarcem la munca mai devreme de 1 an?
Cel mai recent răspuns: hdana , utilizator 16:31, 25 Ianuarie 2011
Dispozitiile legale cu privire la reducerea programului de lucru cu 2 ore pentru mamele care revin la serviciu inainte de a implini copilul varsta de 2 ani erau cuprinse in CCM la nivel national 2007-2010. Asteptam cu nerabdare semnarea CCMNN 2011-2014.
Depinde si din ce ramura de activitate faceti parte si daca nu cumva, pe ramura respectiva, nu a fost deja inregistrat si pubicat in M.Of. contractul colectiv pe ramura.
extras din CCMNN 2007-2010: Art. 17. - (1) Salariaţii care renunţă la concediul legal pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la doi ani beneficiază de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fără să le fie afectate salariul de bază şi vechimea în muncă.
Reducerea timpului de lucru pentru mamele care se reintorc la serviciu inainte de implinirea varstei de 1 an este prevazut in OUG 96/2003.
ART. 17
(1) Angajatorii sunt obligaţi sa acorde salariatelor care alapteaza, în
cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora
fiecare, pana la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze
se include şi timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se
găseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu
reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate
pentru alaptare, se includ în timpul de munca şi nu diminuează veniturile
salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al
angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cu 2h/zi a programului de lucru roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Gasesc pe Internet o informatie conform careia, pentru mamele care se intorc mai devreme de 2 ani la serviciu, durata de lucru se poate reduce ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție vs luna tatălui Dana.Mi Dana.Mi Bună ziua. Dacă tatăl dorește sa își ia luna de concediu cuvenită, cu câte zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani ai copilului trebuie să ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)