avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare parti sociale asociatului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare parti sociale asociatului

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un SRL cu 50 % parti sociale , as vrea sa ies din firma si sa cedez partile mele asociatului.
Asociatul nu vrea sa preia partile sociale .
Ce optiuni am , in conditiile conform actului de constituire nu le pot instraina decat dupa ce ii fac lui o oferta ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: bombonel23 , utilizator 12:03, 8 Iunie 2011
Puteti solicita instantei dizolvarea societatii conform art. 227 alin. 1 lit e) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale si anume" pentru motive temeinice, precum neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societatii"

Sau pueti solicita instantei retragerea dvs din societate cf art. 226 alin 1 lit. c) " pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului"

av. Bostina Elena
Oferiti altcuiva partile sociale. Celalalt asociat nu are obligatia sa va preia partile, si va poate da dreptul sa le instrainati cui vreti.

In ceea ce priveste solutiile retrageri prin hotararea judecatoreasca, este cam dificil, caci aveti nevoie de motivele temeinice. Care ar putea fi acestea? Cu siguranta nu dorinta d-voastra de a iesi din firma, ci altcetceva, cum ar fi neintelegeri, abuzuri ale celuilalt asociat, sau altele asemanatoare.

Daca celalalt asociat poate demonstra ca nu exista neintelegeri care impiedica societatea sa functioneze, si nu exista nici alte motive intr-adevar temeinice pentru retragere, teoretic nu aveti sanse sa obtineti iesirea din firma. Practic insa, va aflati in Romania, tara tuturor posibilitatilor….
Nu se poate trimite o instiintare de la un avocat ca vreau sa ii cedez lui partile sociale , iar daca nu este de acord sa le pot da altcuiva . Ca asa scrie in actul constitutiv , sa ii fac lui o oferta primul ..

Sediul firmei si toate actele sunt la el , care ar fi riscul in caz ca face ceva sa ma afecteze si pe mine ?
Buna ziua. As dori sa stiu daca ati rezolvat problema cu cedarea partilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat ciuleandra ciuleandra Am o problema si anume vreau sa ies dintr-o societate unde sunt si administrator pentru ca m-am despartit de asociatul meu...eram si iubiti :( si acum el nu ... (vezi toată discuția)
Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)