Buna ziua,
Am un contract de vanzare cumparare incheiat la notar in anul 2005, in care bunicul meu mi-a vandut casa si terenul aferent constructiei, fara clauza de intretinere, cu toate ca dupa vanzare eu mi-am luat bunicul si bunica in casa parinteasca unde mama si cu mine am avut grija de ei.Mentionez faptul ca bunicul a fost recasatorit ( el in prezent fiind decedat), iar bunica paterna traieste.Cu prima sotie bunicul a avut 2 copii( o fata si un baiat).Prima sotie a bunicului a decedat prin 1957 iar dupa cativa ani bunicul s-a recasatorit prin anul 1962 cam asa cu bunica actuala care deja il avea pe tatal meu.Deci bunicul care mi-a facut actele la casa nu este tatal natural al tatalui meu, dar l-a crescut.Tatal meu este si el la randul lui decedat.Fata bunicului din prima casatorie a inaintat o actiune in instanta in care vrea sa dezbata succesiunea dupa mama ei ( prima sotie a bunicului ) si bineinteles si dupa bunicul meu, decedat acum 3 luni.
Va aduc la cunostinta ca din neglijenta mea, nu m-am dus la primarie in termen sa declar ca am un contract de vanzare-cumparare pe casa si teren, unde bunicul meu si cu ce-a de-a2-a sotie imi vand respectivul imobil, pentru a ma trece la rol iar fata bunicului din prima casatorie s-a dus la primarie si a platit impozitul la casa si teren pe care eu am acte pentru a i se elibera certificatul fiscal si anexa 24, nestiind ca eu am un contract de vanzare-cumparare pe aceasta casa si terenul aferent.Intre timp , acum o saptamana eu am fost la primarie cu contractul de vanzare-cumparare si mi s-a spus ca este platit impozitul la zi.Eu nu am fost citat la primul termen deoarece nu s-a stiut ca am contract de vanzare-cumparare pe casa si terenul aferent, dar am fost cu bunica mea - sotia defunctului care era citata pentru dezbaterea succesiunii.Imi poate ataca acest contract de vanzare-cumparare?Avocata reclamantei mi-a spus ca reclamanta, chiar daca eu am contract de vanzare-cumparare incheiat la notar, are dreptul la o parte din aceasta casa.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu aceasta problema.
Va multumesc.:(
in cartea funciara scrie la beneficiar - Dorobantu Ion - adica bunicul meu, doar in contractul de vanzare cumparare el, bunicul - Dorobantu Ion si bunica- Dorobantu Ioana imi vind mie - Mihalache Sebastian casa si terenul cu o suma de 99 mil.
este intabulat dreptul de proprietate in favoarea mea Mihalache Sebastian.Ma interesa daca bunicul care mi-a facut acte la casa impreuna cu bunica de-a 2-a are dreptul fata lui din prima casatorie sa-mi atace actul de vanzare-cumparare?