avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare se ataca in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare se ataca in instanta?

Buna ziua,
Am un contract de vanzare cumparare incheiat la notar in anul 2005, in care bunicul meu mi-a vandut casa si terenul aferent constructiei, fara clauza de intretinere, cu toate ca dupa vanzare eu mi-am luat bunicul si bunica in casa parinteasca unde mama si cu mine am avut grija de ei.Mentionez faptul ca bunicul a fost recasatorit ( el in prezent fiind decedat), iar bunica paterna traieste.Cu prima sotie bunicul a avut 2 copii( o fata si un baiat).Prima sotie a bunicului a decedat prin 1957 iar dupa cativa ani bunicul s-a recasatorit prin anul 1962 cam asa cu bunica actuala care deja il avea pe tatal meu.Deci bunicul care mi-a facut actele la casa nu este tatal natural al tatalui meu, dar l-a crescut.Tatal meu este si el la randul lui decedat.Fata bunicului din prima casatorie a inaintat o actiune in instanta in care vrea sa dezbata succesiunea dupa mama ei ( prima sotie a bunicului ) si bineinteles si dupa bunicul meu, decedat acum 3 luni.
Va aduc la cunostinta ca din neglijenta mea, nu m-am dus la primarie in termen sa declar ca am un contract de vanzare-cumparare pe casa si teren, unde bunicul meu si cu ce-a de-a2-a sotie imi vand respectivul imobil, pentru a ma trece la rol iar fata bunicului din prima casatorie s-a dus la primarie si a platit impozitul la casa si teren pe care eu am acte pentru a i se elibera certificatul fiscal si anexa 24, nestiind ca eu am un contract de vanzare-cumparare pe aceasta casa si terenul aferent.Intre timp , acum o saptamana eu am fost la primarie cu contractul de vanzare-cumparare si mi s-a spus ca este platit impozitul la zi.Eu nu am fost citat la primul termen deoarece nu s-a stiut ca am contract de vanzare-cumparare pe casa si terenul aferent, dar am fost cu bunica mea - sotia defunctului care era citata pentru dezbaterea succesiunii.Imi poate ataca acest contract de vanzare-cumparare?Avocata reclamantei mi-a spus ca reclamanta, chiar daca eu am contract de vanzare-cumparare incheiat la notar, are dreptul la o parte din aceasta casa.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu aceasta problema.
Va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:28, 17 Aprilie 2008
Plata impozitului conteaza mai putin, v-ati intabulat ca proprietar in cartea funciara?
in cartea funciara scrie la beneficiar - Dorobantu Ion - adica bunicul meu, doar in contractul de vanzare cumparare el, bunicul - Dorobantu Ion si bunica- Dorobantu Ioana imi vind mie - Mihalache Sebastian casa si terenul cu o suma de 99 mil.
Incercati sa va intabulati dreptul de proprietate asupra casei, pentru a fi opozabil fata de terti!
este intabulat dreptul de proprietate in favoarea mea Mihalache Sebastian.Ma interesa daca bunicul care mi-a facut acte la casa impreuna cu bunica de-a 2-a are dreptul fata lui din prima casatorie sa-mi atace actul de vanzare-cumparare?
V-ati contrazis putin... dar presupunand ca este intabulat dreptul dvs de proprietate, cati ani au trecut de la intabulare?

Alte discuții în legătură

Incheiere de respingere intabulare cf loveromania loveromania buna ziua. tatal meu mi-a vandut un teren , teren fiind ipotecat in favoarea fratelui meu. banca si-a dat acordul pt vanzare. de la administratia de carte ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare-cumparare casa autogeneral autogeneral Buna ziua. Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)