avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Incheiere de respingere intabulare CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Incheiere de respingere intabulare CF

buna ziua. tatal meu mi-a vandut un teren , teren fiind ipotecat in favoarea fratelui meu. banca si-a dat acordul pt vanzare. de la administratia de carte funciara am primit respingerea intabularii in baza art 29 alin e legea 7/1995 si alin 30. ce se poate intampla? mi se poate anula actul?

Interventie moderator

Va rog nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi continut.
Multumesc.

Daca actul este incheiat in forma autentica, aveti acordul de instrainare al bancii si a fost respectat in act, ati achitat taxele, nu vad de ce Cartea Funciara v a respins intabularea.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
ContSters250994, utilizator
pai asa scrie pe raspuns: In cazul in care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau inscrierea provizorie prin incheiere, daca inscrisul indeplineste urmatoarele conditii limitative: este insotit, dupa caz, de o copie a extrasului de carte funciara pentru autentificare, a extrasului de carte funciara pentru informare sau a certificatului de sarcini ce a stat la baza intocmirii actului, cu exceptia cazului in care se face mentiune despre acestea in cuprinsul actului;
Repet dvs ati respectat forma actului, autentica, extras e autentificare , acordul bancii?! Luati legatura cu notarul care v a autentificat actul caci el este responsabil de aceasta problema.
nici eu nu inteleg din moment ce in contract sunt clar specificate toate aceste lucruri inclusiv acordul bancii, tatal meu fiind titular cu drepturi depline. se poate sa fie din cauza ipotecii? sa nu fi depus notarul documnetatia completa?
ceea ce vreau eu sa intreb e ce se intambla daca la reanalizarea cererii aceasta e respinsa din nou?
mai are vreo valoare respectivul contract? sunt proprietar sau nu?
Contractul daca s a incheiat in conformitate cu legea este valabil incheiat. Daca nu se regleaza situatia la CF el nu este opozabil tertilor. Mergeti si discutati cu notarul.

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil izabell izabell Buna ziua, am cumparat recent un apartament prin contract de vanzare-cumparare si as dori sa stiu in afara de inregistrare la Directia de venituri ,ce mai ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)