avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare imobil

Buna ziua, am cumparat recent un apartament prin contract de vanzare-cumparare si as dori sa stiu in afara de inregistrare la Directia de venituri ,ce mai trebuie sa fac sa fiu in legalitate in cazul in care vreau sa vand. Am auzit ca trebuie sa fac un drum si pe la Cartea Funciara?Daca da, de ce?Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:46, 16 Februarie 2010
de regula notarul prin care faci contractul de v-c iti cere inclusiv extrasul de carte funciara, copia cartii si absolut toate adeverintele de la as de proprietari si de la primarie si inclusiv inscrierea acestuia pe rolul noului cumparator la directia impozite si taxe, inclusiv dovada achitarii impozitului pe cladiri si terenuri achitata de noul cumparator pentru perioada pina la sf anului in curs! Daca ai facut toate acestea inseamna ca poti sa stai linistita!
laur67
Daca ati cumparat apartamentul si ati mers la notar, de regula acesta se ocupa si de inscrierea in CF care este obligatorie pentru opozabilitatea tranzactiei fata de terti. Notarul dupa cca 30 zile va da incheierea de inscriere in CF. Cartea funciara este" paznicul cumparatorilor".
baloi gica a scris:

Daca ati cumparat apartamentul si ati mers la notar, de regula acesta se ocupa si de inscrierea in CF care este obligatorie pentru opozabilitatea tranzactiei fata de terti. Notarul dupa cca 30 zile va da incheierea de inscriere in CF. Cartea funciara este" paznicul cumparatorilor".

Da,am cumparat in fata notarului,dar dupa incheierea tranzactiei nu am fosr la CF.Voiam sa stiu daca acest contract se inregistreaza din oficiu dupa cele 30 zile, caci eu nu am fost personal sa il inregistrez.Daca nu,de ce amenda sunt pasibila?
Notarul public care a autentificat contractul dvs de vanzare cumparare este obligat prin lege sa intabuleze acel contract(sa-l inregistreze la cartea funciara, mai pe intelesul tuturor). Termenul este de 2 saptamani si incheierea de intabulare si extrasul de informare aferent incheierii le ridicati de la acel notar! Cel mai bine este sa sunati la notariat si sa-i intrebati daca a iesit incheierea de intabulare si , daca nu a iesit inca , sa-i rugati sa va sune cand iese pentru a merge s-o ridicati de la notariat!
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, Dupa incheierea unui contract de vanzare cumparare pt. un apartamnet, la notar, ce acte tre sa avem noi ca noi proprietari si de la cine, de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara extras cf vux vux Datele problemei mele sunt urmatoarele: Un constructor ridica un bloc initial prevazut cu cate un apartament mare pe etaj, ulterior obtine impartirea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)