avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine are dreptul sa controleze alcoolemia vanatorilor?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine are dreptul sa controleze alcoolemia vanatorilor?

Buna ziua!Va redau o intamplare care nu este vanatoreasca, dar va rog sa ma ajutati sa o inteleg. Ne intorceam de la vanatoare, eram 5 vanatori intr-un autoturism, ne-a oprit politia rutiera si ne-a verificat pe toti 5 cu alcooltestul, doresc sa imi raspundeti ca inafara conducatorului auto era legal sa ne verifice si pe noi ceilalti 4? si daca da va rog sa imi indicati si baza legala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 18:14, 25 Ianuarie 2011
Va raspund cu un citat din Lg. 295/2004, privind regimul armelor si munitiilor:


Art. 33
........
e) deţinătorul să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau să nu sufere de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol, în condiţiile în care poartă arma asupra sa.


Incalcarea prev. referitoare la alcool reprezinta contraventie prevazuta de aceeasi lege.

In situatia in care dumneavoastra va transportati in autoturism armele de vanatoare, consider ca este justificat ca lucratorul de politie sa va verifice cu alcooltestul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)
Retragerea permisului de arma de vanatoare Pisi Mia Pisi Mia Am nevoie de o indrumare...Urgent! :(( O persoana care poseda permis de arma de vanatoare este internata intr-un spital de psihiatrie, se constata ca are o ... (vezi toată discuția)