avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident atelaj hipo DN17C
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident atelaj hipo DN17C

In luna decembrie am fost implicat intru-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.mai exact am lovit din spate o caruta care circula pe DN17C pe raza orasului Nasaud.in urma accidentului carutasul a stat internat 3 zile in spital si a primit de la medicul legist 44-45 de zile ingrijiri medicale.accidentul s-a produs pe timp de zi dar ploua destul de tare.caruta nu era semnalizata, neinregistrata, si nu circula pe marginea drumului desi avea loc .carutasul are pretentia sa-i dau 5000 de lei pt a ne impaca.azi am fost la politie in Nasaud unde a fost chemata si partea vatamata.eu i-am spus ca nu ma consider mai vinovat decat dansul si ca nu am de unde sa-i ofer suma respectiva.din cate stiu eu carutele nu au voie sa circule pe drumurile nationale sau in orase.politistul m-a contrazis spunandu-mi ca nu au voie sa circule doar pe drumurile nationale europene si in municipii(Nasaudul fiind oras nu municipiu).carutasul a fost de acord sa plateasca un expert tehnic (care va stabili imprejurarile producerii accidentului si cui apartine vinovatia) . dupa ziua de azi am ramas cu o nedumerire, pana la urma avea ce sa caute pe DN17c si in oras cu caruta sau nu . dosarul va merge in continuare la procuror.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
ContSters181165, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:08, 27 Ianuarie 2011
Iata reglementarea (ordonanta)pe care o cautati:
Art. 71. - (1) Sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala, a masinilor si utilajelor autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole si forestiere, a animalelor de povara, de tractiune sau de calarie, precum si a animalelor izolate sau in turma pe drumurile nationale, in municipii si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare de interzicere a accesului.
(2) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa amenajeze, cu acordul administratorului drumului public si avizul politiei rutiere, drumuri laterale, cai de acces catre aceste drumuri, precum si locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulatiei animalelor si vehiculelor prevazute la alin. (1), semnalizate corespunzator.
(3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau impinse cu mana, animalele de povara, de tractiune si de calarie vor avea cate un conducator, iar vehiculele cu tractiune animala vor fi echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente, in conformitate cu prevederile regulamentului.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Aveti grija ca si plata expertului cade in sarcina vinovatului!!!
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator
V-a informat corect politistul . Este totusi bine ca se va efectua o expertiza a dinamicii producerii accidentului . Daca veti fi vinovat , cel mai bine este sa va intelegeti cu partea vatamata si aceasta sa isi retraga plangerea ca sa nu fiti trimis in judecata .
Probabil politistul nu a inteles notiunea de "drum de interes national" care poate fi simplu sau "de interes national european "(E)
Se pare ca accidentul s-a produs pe DN 17C, nu pe drum judetean sau comunal, chiar daca nu era in municipiu, ci intr-un oras, unde precis ar fi trebuit sa existe si avertizarea de interzicere a accesului atelajelor cu tractiune animala.
Exspertiza de stabilire a dinamicii producerii acceidentului va stabili,in functie de conditiile meteo,de carosabil,de urmele de franare si de alti factori modalitatea in care s-a produs accidentul si eventuele culpe.
Intrebarea este daca exista vreo avertizare de interzicere a circulatiei vehiculelor cu tractiune animala(semn de circulatie) pe acel sector de drum.
Tot prin expertiza se va stabili daca aceasta obligatie era indeplinita si era macar marcat ca DN17C:

Art. 5
(1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce ii revin, cu avizul politiei rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor in vigoare, si sa le mentina in stare corespunzatoare.

Alte discuții în legătură

Accident - tamponare caruta pe drum national geode geode Bun gasit! Ma aflu, din nefericire, in urmatoarea situatie: circuland pe un drum national si observand tarziu o caruta aflata pe acelasi sens de mers, in ... (vezi toată discuția)
Accident atelaj hipo pe dn17 ContSters181165 ContSters181165 Buna ziua! In data de 7 dec 2010 circuland regulamentar pe dn 17c la iesirea din mun. nasaud cu o autoutilitara am fost surprins de aparitia in fata mea a ... (vezi toată discuția)
Cum pot repara masina cand in fata mi-a iesit un cal MihaDrag MihaDrag baiatul meu a avut un accident acesta constand in faptul ca in fata lui a aparut un cal era ora 22.45 calul a iesit dintr-un sant si nu l-a putut evita .cum ... (vezi toată discuția)