avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... functionar public
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

functionar public

buna ziua
va rog spuneti-mi daca un functionar public poate incheia asigurari: pensii private, asigurari de viata, de lucuinte etc
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:15, 21 Aprilie 2008
bobo24 a scris:

buna ziua
va rog spuneti-mi daca un functionar public poate incheia asigurari: pensii private, asigurari de viata, de lucuinte etc
multumesc

Da poate, nu-l opreste nimeni.
se lasa cu fisa fiscala 2?
daca da, nu tre s-o prezinte la institutia unde are raporturi de serviciu?
bobo24 a scris:

se lasa cu fisa fiscala 2?

NU.
bobo24 a scris:

buna ziua
multumesc

Depinde cum este vazuta problema.
1. Pentru el, personal, poate incheia asiurari, pensii private, asigurari de viata, de locuinta etc.
2. In calitate de angajat al unei pesoane juridice Nu. Potrivit legii sunt incompatibili, deoarece funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată.

Depinde cum este vazuta problema.
2. In calitate de angajat al unei pesoane juridice Nu. Potrivit legii sunt incompatibili, deoarece funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată.

Elis nu te contrazic dat teoria este una si practica alta.
Hai sa fim seriosi cate persoane cunosti ca functionari publici si cu functii de conducere si sunt membrii in consilii de administratie la diverse soc. com??????:-/ Uita-te pe declaratiile de avere a functionarilor publici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. doresc sa va intreb, am un srl la care sunt administrator ... Pop Claudia92 Pop Claudia92 Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care sunt administrator si doresc sa ma angajez în administrația publică. Intervine conflictul de interese ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati ale functionarului public ciandreea ciandreea As vrea sa stiu, daca prestarea unor servicii pe baza unui contract de colaborare cu o societate comerciala sau cu o asociatie este sau nu considerata ... (vezi toată discuția)
Functionar public Paula78 Paula78 Buna ziua, As avea o intrebare....pt a ma angaja ca functionar public-psiholog sunt obligata sa ma inscriu in copsi? Sa am drept de libera practica? Mentionez ... (vezi toată discuția)