avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie cu probleme

Sunt casatorita de 1 an si am urmatoarea problema: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita din prima casatorie.
Cand ne-am casatorit aveam un apartament de 2 camere pe numele meu. In timpul casatoriei am vandut acest apartament si am mai facut un imprumut (nu chiar semnificativ, la care eu sunt titulara avand salariul mult mai mare decat sotul) si am cumparat alt aparatamet cu 3 camere. M-ar interesa daca, in caz de divort sau disparitie a unui dintre noi , la acest apartament are dreptul si fetita din prima casatorie. Daca are drept la acest apartament as vres sa stiu si cat. Mentionez ca intre timp mai avem si un alt copil. Va multumesc.
In contractul asta de vanzare-cumparare ati scris cumva de unde provin o parte din bani?
Aveti cum sa dovediti ca ati avut apartamentul respectiv si ca ati folosit banii petnru asta?
Fetita din prima casatorie il mosteneste pe tatal ei. Pe dvs. nu.
Deci aveti doar probleme teoretice in casatorie. :)
1) in caz de divort, la partajul dupa divort al apart se va tine seama de contributia fiecaruia dintre soti la dobandirea apart. cu 3 camere. Sa zicem ca valoarea apart. vandut cu 2 camere reprezinta 70% din valoarea apart. cu 3 camere, care este bun propriu, la aceasta valoare se poate adauga cota de 1/2 din diferenta pe care o reprezinta valoarea apart. de 3 camere, adica 85%. Procentele sunt teoretice. Se stabileste prin expertiza valoarea de circulatie a imobilului.
2) in cazul decesului dumneavoastra, 3/4 din avere revine copilului dumneavoastra, iar 1/4 sotului supravietuitor.
3) in caz de deces al sotului, averea acestuia se imparte intre sotia supravietuitoare si cei 2 copii ai lui (unul din prima casatorie, celalalt din a doua casatorie).
Nu am cum sa dovedesc efectiv ca banii din vanzarea apartamentului de 2 camere i-am folosit pt a cumpara pe cel cu 3 camere, dar am cum sa dovedesc ca apartamentul a fost al meu. Si in contractul de imprumut la banca, care este ipotecar, scrie clar ca am vandut un apartament de 2 camere si ca imprunutul este facut pentru diferenta. Va multumesc.
Deci, aveti cum sa dovediti.

alexa75 a scris:

Si in contractul de imprumut la banca, care este ipotecar, scrie clar ca am vandut un apartament de 2 camere si ca imprunutul este facut pentru diferenta.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Succesiune bun cumparat in timpul casatoriei cu fonduri proprii mimina mimina succesiune! buna ziua! in urma decesului a unuia dintre soti , ei fiind la al 2 lea mariaj , decedatul din prima casnicie 2 copii ! intrebare !!! daca se ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are??? Buna ziua, Va rog din suflet sa imi oferiti si mie sfaturile dvs. cu privire la cazul unei prietene. Ea e casatorita de 15 ani cu un barbat care a mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune au_di au_di buna ziua, as dori un sfat: am primit citatie de la un notariat sa ma prezint la dezbatere succesiune dupa decesul mamei mele.;intrebare: ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)