avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia pedepsei de 1 an
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia pedepsei de 1 an

Buna ziua asi vrea sa stiu cand se prescrie o pedeapsa de 1 an? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:25, 26 Ianuarie 2011
prescriptia raspunderii penale sau a executarii?
prescriptia executari pedepsei de 1 an
prescriptia este de 6 ani.
Ma scuzati,dar care este diferenta intre prescriptia raspunderii penale si a executarii?iar eu am citit in codul penal ca este de trei ani...va multumesc.

pe scurt - (i) este condamnat la pedeapsa de 1 an si inca nu a executat-o si doriti sa stiti cind scapa de executarea ei sau (ii) a savirsit o infractiune (desi toate infractiunile au limite minime si maxime ale pedepselor) a carei pedeapsa maxima este de 1 an si doriti sa stiti pina cind exista riscul judecarii sale?

la cazul (i) prescriptia se calculeaza conform art.126 lit b "5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea"
3 ani este prescriptia doar in cazul amenzilor - art.126 lit.c

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia in cazul inselaciunii daca o fapta incadrata ca inselaciune a fost comisa in mai 2001 cind intervine prescriptia ? (vezi toată discuția)
Prescriptie raspundere penala teona11 teona11 care este limita de prescriptie raspundere penala? de la inceperea savarsirii infractiunii pana................? multumesc anticipat (vezi toată discuția)