avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Interviu de magistrat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Interviu de magistrat

Ce parere aveti despre noua lege privind admiterea in magistratura a celor cu 10 ani vechime numai pe baza de interviu?
Cum vi s-ar parea sa fiti judecati de un judecator ales pe baza de interviu?
Cat de omogena ar fi selectia pe acest criteriu?
Este clar ca acesta modificare serveste unor interese; si acele interese nusunt ale justitiei sau ale contribuabilului...
si nici nu putem avea speranta ca multi profesionisti adevarati se vor inscrie pentru aceste interviuri...
dupa zece ani de profesie, daca esti cu adevarat bun, ai un salariu destul de mare si practici intr-un domeniu competitiv, deci nu ai o motivatie extraordinara pentru a-ti schimba cursul profesional; exista desigur si exceptii, si anume aceia care chiar vor sa schimbe ceva iar motivatia ar fi de ordin reputational...insa acesti oameni sigur ar fi dat concurs, nu au asteptat sa sustina un interviu pentru a-si demonstra calitatile...
Aceasta Lege nu e noua! Era prevazut acest articol si in legea veche numai ca se intra foarte greu, numai cine avea un sprijin si fara interviu. acum nu iteleg de ce m-ar deranja sa fiu judecat de un coleg fost consilier juridic, notar sau avocat? Cred ca sunt la fel de bine pregatiti si unii si altii, ba chiar unii judecatori lasa de dorit lovindu-ne in instanta de asa ceva cu totii. Toti au absolvit aceeasi facultate si nu vad nici un pericol, doar daca la acest interviu vor trece numai anumite persoane.
Pana la urma si in alte state accesul in magistratura il au cei cu vechime, dar nu pe baza de interviu. Absolvirea unei facultati nu mai inseamna nimic, cel putin din punctul meu de vedere. Macar la accesul pe baza de examen, existau niste criterii clare - bareme etc. Se putea face contestatie s.a.m.d. Dar la interviu...verba volant!
Normal ca e in detrimentul tutror !!!! Am o cunostinta care a terminat dreptul acum 4 ani si este plecat in Canada. Partea frumoasa este ca el figureaza la ITM cu un contract de munca, la firma tatalui sau ca si consilier juridic. Nu a profesat nici macar o zi, dar vechimea in DOMENIUL JURIDIC curge. Peste 6 ani va avea vechimea necesara pt "interviu", iar cu puitin norok de moment.......Sa speram ca vor adopta o maniera mai serioasa de evaluare a candidatilor. Succese !!!
Sper sincer ca interviul care se va sustine sa nu fie usor deloc! Pentru ca altfel ar fi vai si amar de justitia din Romania #-o :O

Alte discuții în legătură

Admitere in magistratura fara concurs ContSters82972 ContSters82972 Orice jurist avizat cunoaste frecventa ridicata a modificarilor legislative in Romania.Se adopta acte normative \\\"la pachet\\\", fie ca se intituleaza legi, ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)
Nu se mai organizeaza concurs de intrare in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime danielled danielled Am auzit ca nu se mai organizeaza concurs pentru admitere in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime, voi stiti ceva? (vezi toată discuția)