bia ms a scris:
Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 5 ani mi-am dat demisia de la locul de munca. Am semnat si nota de lichidare si urma sa imi ridic carnetul de munca. Intre timp, administratorul societatii s-a evaporat, deschizandu-se procedura falimentului. Ulterior am fost angajata la alta societate unde nu am putut prezenta carnetul de munca, deoarece nu pot intra in posesia lui. Am depus cerere la ITM in care solicitam un raspuns cu privire la aceasta problema. Raspunsul a fost sa iau legatura cu lichidatorul. Lichidatorul mi-a spus ca inca nu are timp de aceasta societate si ca ar trebui sa iau legatura cu administratorul. De administrator nu am cum sa dau.
Mentionez ca demisia si actele insotitoare nu au fost depuse la ITM la momentul respectiv, iar contributiile pentru ultima luna lucrata nu au fost achitate.
u nu imi mai gasesc exemplarele din demisie si din nota de lichidare.
Ce pot face in aceasta situatie?
Cum imi pot recupera carnetul de munca?
Daca angajatorul nu a platit contributiile pe ultima luna lucrata, pot achita eu sumele?
Va multumesc!
Pai lichidatorul va dat un raspuns eronat el trebuie sa si faca timp sa se ocupe de societate, doar de acea a fost numit. Adminul oricum are dreptul de semnatura suspendat sau asa ar fi normal daca are lichidator. Mai discutati cu lichidatorul si vedeti daca nu are o persoana care se ocupa de arhiva, mai mult ca salariat al firmei va puteti inscrie la masa credala... Au si lichidatorii termene limita in care tre sa depuna documentatii, poate daca il intrebati cum puteti lua legatura cu judecatorul sindic se grabeste el putin ... Cartile de munca le tinea angajatorul ori ITM