avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carnet de munca

Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 5 ani mi-am dat demisia de la locul de munca. Am semnat si nota de lichidare si urma sa imi ridic carnetul de munca. Intre timp, administratorul societatii s-a evaporat, deschizandu-se procedura falimentului. Ulterior am fost angajata la alta societate unde nu am putut prezenta carnetul de munca, deoarece nu pot intra in posesia lui. Am depus cerere la ITM in care solicitam un raspuns cu privire la aceasta problema. Raspunsul a fost sa iau legatura cu lichidatorul. Lichidatorul mi-a spus ca inca nu are timp de aceasta societate si ca ar trebui sa iau legatura cu administratorul. De administrator nu am cum sa dau.
Mentionez ca demisia si actele insotitoare nu au fost depuse la ITM la momentul respectiv, iar contributiile pentru ultima luna lucrata nu au fost achitate.
Eu nu imi mai gasesc exemplarele din demisie si din nota de lichidare.
Ce pot face in aceasta situatie?
Cum imi pot recupera carnetul de munca?
Daca angajatorul nu a platit contributiile pe ultima luna lucrata, pot achita eu sumele?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 13 August 2008
Cum adica "s-a evaporat"?
Anuntati la Politie, poate va ajuta ei sa-l gasiti...
I-ati cerut in scris sa va restituie actele? Prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire?
Din momentul in care i-ati cerut sa va restituie actele, aveti termen de 2 luni pentru a face plangere penala pentru abuz de incredere.
Adica, administratorul nu mai e de gasit.
Nu reusesc nicicum sa dau de el. Pana si lichidatorul mi-a cerut ajutor sa il gaseasca.
Firma avea sediul social acasa la parintii lui, care nu stiu sau, mai degraba, nu vor sa ne dea detalii despre el, iar activitatea se desfasura la un punct de lucru, pe baza de contract de inchireiere, care, la scurt timp dupa plecarea mea, a fost reziliat. Motivul plecarii mele a fost tocmai faptul ca lucrurile nu mergeau bine.
Si el nu mai locuieste unde locuia.

Faceti din nou o sesizare la ITM, in care explicati situatia ca nu aveti cum sa va inchideti cartea de munca si ei pot sa faca ceva in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
bia ms a scris:

Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 5 ani mi-am dat demisia de la locul de munca. Am semnat si nota de lichidare si urma sa imi ridic carnetul de munca. Intre timp, administratorul societatii s-a evaporat, deschizandu-se procedura falimentului. Ulterior am fost angajata la alta societate unde nu am putut prezenta carnetul de munca, deoarece nu pot intra in posesia lui. Am depus cerere la ITM in care solicitam un raspuns cu privire la aceasta problema. Raspunsul a fost sa iau legatura cu lichidatorul. Lichidatorul mi-a spus ca inca nu are timp de aceasta societate si ca ar trebui sa iau legatura cu administratorul. De administrator nu am cum sa dau.
Mentionez ca demisia si actele insotitoare nu au fost depuse la ITM la momentul respectiv, iar contributiile pentru ultima luna lucrata nu au fost achitate.

u nu imi mai gasesc exemplarele din demisie si din nota de lichidare.
Ce pot face in aceasta situatie?
Cum imi pot recupera carnetul de munca?
Daca angajatorul nu a platit contributiile pe ultima luna lucrata, pot achita eu sumele?
Va multumesc!

Pai lichidatorul va dat un raspuns eronat el trebuie sa si faca timp sa se ocupe de societate, doar de acea a fost numit. Adminul oricum are dreptul de semnatura suspendat sau asa ar fi normal daca are lichidator. Mai discutati cu lichidatorul si vedeti daca nu are o persoana care se ocupa de arhiva, mai mult ca salariat al firmei va puteti inscrie la masa credala... Au si lichidatorii termene limita in care tre sa depuna documentatii, poate daca il intrebati cum puteti lua legatura cu judecatorul sindic se grabeste el putin ... Cartile de munca le tinea angajatorul ori ITM
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2008
orca, utilizator

Alte discuții în legătură

Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ALEX_23 ALEX_23 IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI. DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL ... (vezi toată discuția)
Carte de munca si lichidare ancaiordache ancaiordache Buna ziua, Pe data de 14 septembrie 2007 mi-am incetat activitatea, prin demisie, la SRC Liberta SRL. Angajatorul a fost de acord sa nu mai efectuez cele 15 ... (vezi toată discuția)