avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA-culpa comuna?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA-culpa comuna?

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca firma de asigurari procedeaza corect si ce pot sa fac eu sa ma apar. Iata situatia: pe 29.12.2010 eram parcat jumatate pe trotuar cu avariile pornite(am intrat sa intreb ceva la un magazin). In spatele meu era parcat un logan si in spatele lui un matiz. Toti eram parcati pe dreapta si la un moment dat matizul a fost lovit de coada unui troleu care vira la stanga. Lovitura a proiectat matizul in logan si loganul in mine. A venit politia si ne-a trimis la serviciul avarii unde sa-l asteptam pe soferul troleului sa vina cu RCA-ul sau ca sa facem actele pentru firma de asigurarisi pentru reparatii. La avarii s-a intocmit proces verbal pentru fiecare sofer lovit si pentru soferul troleului care a recunoscut ca ne-a lovit si ni s-a dat cate o copie dupa RCA-ul respectivului sofer.Noi cei loviti am primit avertisment si cred ca si puncte de penalizare ca am fi fost parcati neregulamentar. Avertisment a primit si soferul troleului. In aceeasi zi am fost la asigurari, mi-au facut dosarul si m-am dus la un service agreat de ei. Pentru mine e nevoie de bara noua (KIA)si indreptat putin aripa dreapta spate.Nici acum nu m-au rezolvat, motivand ca au cerut lamuriri la politie, ca ar fi vorba de "culpa comuna"si ar trebui sa platim si noi pt reparatii. Pana atunci au blocat dosarul. E corect? De ce nu ne-au spus de la inceput ca e o problema?Politia ne-a dat copia RCA-ului ( la toti 3 lovitii)doar de la soferul troleului. Astept raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dodo2009 , utilizator 13:20, 31 Ianuarie 2011
daca ati parcat neregulamentar exista culpa comuna si trebuie stabilita cota parte pe care trebuie sa o suportati. de regula se face 50-50.
Dar nu trebuiau sa-mi spuna de cand am facut dosarul? de ce abia acum dupa 1luna s-au trezit? Pot sa platesc diferenta pe CASCO, ca il am la aceeasi firma la care este si RCA-ul soferului de troleu. Multumesc.
cind intocmesc dosarul nu analizeaza si actele sub toate aspectele, doar au grija ca dosarul sa fie complet. Abia apoi se face analiza pe fond cind verifica daca avariile concorda cu declaratiile partilor privind desfasurarea accidentului, etc etc
Incadrarea la culpa comuna este corecta dar solutionarea este deficitara si dovedeste lipsa de profesionalism a inspectorului de dauna.
Daca aveti o polita CASCO valabila la data evenimentului atunci reparati-va masina pe CASCO si lasati asiguratorul sa-si bata capul cu celalti implicati in eveniment.

Alte discuții în legătură

Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Dauna totala -ma pot indrepta impotriva celui vinovat de producerea accidentului? Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: o masina , parcata pe carosabil, a fost lovita in plin de un alt autoturism care venea cu viteza foarte mare din sens ... (vezi toată discuția)