Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a inaintat recurs care a fost admis de tribunal, modificand in totalitate sentinta primei instante. Deoarece pe fond funciar exista o singura cale de atac - recursul, hotararea tribunalului fiind irevocabila, m-am gandit sa inaintez o cerere de revizuire si suspendare a executarii hotararii tribunalului.
Intrebarea mea ar fi daca mai sunt in termenul legal de depunere a acestei cereri, avand in vedere ca tribunalul s-a pronuntat prin decizie in 18.03.2008, in prezent aceasta hotarare nefiind redactata, conform celor comunicate de la arhiva, iar termenul prevazut in codul pr.civ. este de o luna.
Termenul de revizuire curge de cand ati luat cunostinta de continutul deciziei, adica de la motivarea hotararii, dar nu mai tarziu de 6 luni de la pronuntare.
Termenul depinde si de motivul de revizuire invocat.
Art. 324 Cod procedura civila:
Termenul de revizuire este de o luna si se va socoti:
1. in cazurile prevazute de Art. 322 pct. 1, 2 si 7 alin. 1, de la comunicarea hotararilor definitive, iar cand hotararile au fost date de instante de recurs dupa evocarea fondului, de la pronuntare; pentru hotararile prevazute la punctul 7 alin. 2 de la pronuntarea ultimei hotarari;
Potrivit art.324 alin.1 C.proc.civ., termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazul prevăzut de art.322 pct.7 alin.1, de la comunicarea hotărârilor definitive, iar când hotărârile au fost date de instanţe de recurs după evocarea fondului, de la pronunţare.
Va multumesc frumos pentru raspunsul primit, dar as fi dorit sa aflu daca in cazul meu mai pot depune cererea de revizuire in termen legal, avand in vedere si faptul ca legea fondului funciar este o lege speciala. Astfel, am precizat ca decizia tribunalului s-a pronuntat in 18.03.2008, dar nu s-a redactat, deci nu cunosc motivatia instantei, doar solutia. In acest caz, acel termen de 1 luna va curge de la 18.03.2008, data pronuntarii tribunalului prin decizie cu privire la recurs sau de la data cand iau cunostinta de hotararea tribunalului, prin depunerea unei cereri de eliberare a acesteia, avand in vedere ca pe fond funciar exista o singura cale de atac - recursul si nu se mai comunica decizia.