In calitate de vanzator, am incheiat un antecontract clasic de vanzare-cumparare cu unul din agentii unei firme imobiliare, dar am convenit verbal, pe incredere sa scriem 1000 euro avans cu 2000 sanctiunea daca eu vanzatorul nu respect contractul, dar fara ca macar sa primesc banii efectiv in mana (stiu acum, mare prostie). Aproape toate actele necesare vanzarii erau in regula (cadastru etc) de mai-nainte.
Ei au spus ca fac acest antecontract in locul unui contract de exclusivitate.
Acum, termenul-limita se apropie si e posibil ca ei sa ma execute pt 2000 euro, daca nu indeplinesc o anumita conditie (nu pot s-o spun, daca ei citesc forumul si ma identifica, se pot pune in garda. Cine stie, prefer precautia).
Incheierea de autentificare are insa la sfarsitul informatiei despre agentul lor, fraza "...si a semnat toate exemplarele, precum si cele 8 anexe".
Eu n-am sesizat asta atunci, si-as vrea sa stiu daca aveti idee ce ar fi putut sa fie scris acolo. Eu n-am semnat acele anexe, nici nu scrie in antecontract de faptul ca le-am semnat.
Pana una-alta, as avea vreo sansa daca-l reclam pt "dol"? Asa mi-a spus un alt agent, de la o alta firma. Apoi, in ziua semnarii antecontractului, am luat un tratament pt sinuzita (am reteta cu data si stampila) pe care scrie ca produce un fel de tulburari, ameteli sau cam asa ceva. Si chiar ma durea capul cumplit in ziua aceea, si aveam si ameteli.
Sau sa ma duc la politie pt santaj? Am fost si amenintat cumva, dar voalat, cu apropo-uri destul de indirecte.
Alta problema, daca se ajunge pana acolo, as avea vreo sansa sa-mi plateasca statul avocat? Pt ca nu am venituri, imi caut permanent de lucru.
problema d=voastra este cam dificila.Nu cred ca cineva se poate hazarda sa va dea o lamurire sau vreun sfat fara a citi acel contract.Pentru a avea cat de cat o sansa, va recomand sa contactati de urgenta un avocat care sa vada actele si sa va poata da sfaturile necesare si calificate,
Categoria era drept civil. Sa inteleg ca ati semnat un antecontract la notariat prin care promiteti sa vindati (cui?....) un imobil. Singura sarcina care va revine este sa va prezentati la notariat (care doriti dvs) sa va luati banii si sa semnati( in ordinea precizata).Pt nerespectarea promisiunii de vanzare puteti fi actionat in istanta. Daca suspectati o inselaciune in primul rand NU PREDATI NIMANUI ACTELE IMOBILULUI IN ORIGINAL!....Santajul (fapta penala) trebuie dovedit cu probe, la fel si dolul.
@lazu: Va multumesc pt raspuns si continui cu detaliile:
M-am angajat cf antecontractului sa vand agentului firmei imobiliare, cel care a semnat contractul cu mine.
Am doar un certificat de mostenitor, actul de proprietate al casei din pacate e la notar, posibil sa-l fi dat agentiei. Totusi cei de la Agentia Fiscala mi-au spus ca acel certificat de mostenitor tine loc de act de proprietate.
Nici nu mi-au dat vreun proces-verbal de primire pt actul casei, cand li l-am dat.
AC-ul este cu titlu executoriu. Cei de la firma mi-au spus ca il pot trece ca sarcina in cartea funciara, pana una-alta, daca "au chef" .
Deci se pare ca trebuie sa ma straduiesc sa indeplinesc acea conditie suplimentara si sa ma multumesc cu restul de bani, daca vor sa-i dea.
Problema ar fi ca ei ma pot impiedica cumva sa indeplinesc acea conditie.
Daca aveti doar certificat de mostenitor unde e cadastrul si intabularea?Fara ele nu puteti vinde.Declarati pierdut si nul in Monitorul Oficial actul lasat la notar si scoateti un duplicat.Ar fi bine sa va consultati cu un notar daca un avocat nu va permiteti.
Si cadastrul si intabularea sunt facute, dar hartiile in original sunt tot la notar. Am insa copii xerox, deci as putea scoate cel putin certificat fiscal pt vanzare de la agentia fiscala (am intrebat si-au spus ca asa se face).
Deja mi-ati mai dat o serie de informatii foarte folositoare, pt care va multumesc.
Restul intr-adevar incerc sa le mai iau de la notari sau de la birourile de intampinare in notariate. Pun cate-o intrebare la fiecare notariat si doamnele secretare sunt destul de amabile sa-mi raspunda.
Problema era ca aveam prea multe intrebari si-as fi epuizat toate notariatele din oras, de-asta am incercat si pe-aici. Asa, va multumesc inca o data, mi-ati dat destule informatii in plus.
Ajutooor !!!
dorin2007
pentru vanzarea unui imobil,unul dintre mostenitori a imputernicit alt mostenitor(sora lui) pt a se putea semna vanzarea imobilului in absenta acestuia(pt ca a ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa
frumusik
Am su eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva.Parinti mei au cumparat casa in care stau acum.Este o casa in centrul orasului si stam mai multe famili pe ... (vezi toată discuția)