vreau sa stiu ce e de facut daca am nincheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren, fara cadastru. cand am facut cadastru pt incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, am aflat in urma extrasului de informare de la Oficiu de cadastru ca acesta era deja vandut unei alte persoane. in acest caz ce as putea eu sa fac?plangere penala pt inselaciune si falsul in declaratii....? si cu antecontractul...?
plangere penala, sa cereti si daune iar in privinta contractului, puteti cere rezolutiunea si banii dati in avans inapoi. puteti cere chiar si dublul sau triplul avansului in functie de cat ati stipulat in contract.
Daca la momentul incheierii antecontractului imobilul era vandut este inselaciune.
Daca scrie in antecontract ca vanzatorul se obliga sa obtina cadastrul si intabularea si apoi sa incheie vanzarea la un termen ulterior , si avea cadastrul facut la momentul incheierii antecontractului este inselaciune.
Discutabil este faptul daca nu avea cadastrul facut la momentul incheierii antecontractului dar introdusese actele pt cadastru; aici depinde ce scrie in antecontract cu privire la acest aspect si daca puteti proba cu martori ca v-a spus de exemplu ca nu are cadastru desi bagase actele.