avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat pt autoturism
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat pt autoturism

Buna seara.Am un PFA.Recent am trecut de la norma la sistem real si am inteles ca pt a putea deconta combustibil este nevoie de un contract de comodat pt masina.M-ar interesa cum se face acest contract si daca trebuie inregistrat undeva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iosifnagy , utilizator 14:12, 28 Ianuarie 2011
Cautati pe google si o sa gasiti un model.
denisas a scris:

Cautati pe google si o sa gasiti un model.


Parca ar fi avut nevoie de alt fel de raspuns.
Contract de comodat gasesti aici:
www.avocatnet.ro/content/con... .)
Anul acesta nu se deconteaza benzina pentru unele categorii (s-a prelungit nedecontarea de la 31.12.2010 la 31.12.2011). Vezi ca s-a mai discutat in forum.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc foarte mult pt acest tip de contract de comodat. Trebuie comletat sau inregistrat la notar ori e valabil fara aceasta inregistrare?
Este valabil si fara legalizare (inregistrare la notar).

Legat de deducere combustibil (asta depinde de activitatea desfasurata pe PFA), dar la lege zice asa:

Baza legala : Ordonanta de urgenta nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 891/30.12.2010


Potrivit art. 21 alin. (4) lit. t din Codul fiscal, nu sunt deductibile in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusive pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului, CU EXCEPTIA situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

In cazul taxei pe valoarea adaugata

Potrivit art. 1451 din Codul fiscal, in cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, CU EXCEPTIA vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.

Aceasta prevedere legala se aplica pana la data de 31 decembrie 2011 inclusiv.

Alte discuții în legătură

Infiintare intreprindere individuala - cheltuieli deductibile mariams70 mariams70 Buna seara,mi-am infiintat de curand o intreprindere individuala,vreau sa stiu care e urmatorul pas ce trebuie facut. Daca profilul firmei este studiul opiniei ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)