avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Companie telefonie de la clienti(in stil mare)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Companie telefonie de la clienti(in stil mare)

Acum aprox.2ani am trimis un sms fratelui meu cu ocazia zilei de nastere de genul:La multi ani,sanatate,fericire,noroc,...etc(max.10cuvinte)in respectiva retea de tel.(tarif0,07euro/sms).Cand am primit factura aveam de plata 3sms la acelasi numar de tel.la distanta de 3secunde.Buuun.;am zis...poate e vreo greseala sau pote m-am imbatat si nu am mai stiut ce fac,dar am mai repetat,,experienta''de cateva ori si chiar mi-am facut un cont online la resp.companie pt.a monitoriza ,,taxarea''si acelasi rezultat;pt.un sms eram taxat de 2-5ori.Am sunat la ,,ei''si raspunsul a fost:,,Domnule dar ce fel de litere ati folosit?eu:litere normale(romanesti).Ei:acritice sau diacritice?Eu:am 4 clase nu stiu ce e ,,aia''si nuscrie niciunde de ,,asta''si nici nu te anunta nimeni cand faci abonament sau iei o cartela ca daca scrii un sms cu acritice sau diacritice se taxeaza altfel.Ei:pai este specificat,,undeva''daca intrati in meniul nustiucare si tastati nustiu ce....?.Cred ca daca intrebam 1milion de oameni de ,,chestia''asta 990000nu stiu despre ce vorba,niciagajatii ,,lor''am TESTAT eu asa ca eu cred si sustin ca e HOTIE la drumul mare.Numele companiei ramane sa-l ghiciti(e cea mai veche),se cred cei mai TARI dar sint cei mai mari HOTI,ASA AU SUPRAVIETUIT(sa nu mai vorbim de cum ai fura pe cei cu abonamente MARI care nu-si pierd timpul cu nimicuri de aces GEN care aduc companiei profituri ILICITE de minim 100000euro/zi)Astept raspunsuri si pareri.
Cel mai recent răspuns: tib71stef2008 , utilizator 03:24, 11 Februarie 2011
Un SMS poate ajunge sau poate fi taxat neintentionat de mai multe ori din cauze de probleme ale retelei.
De asemenea, daca textul este foarte lung (peste 160 de caractere) se poate considera ca fiind de fapt mai multe SMS-uri separate.
Salut Ex.de sms:,,La multi ani,sanatate,fericire si tot ce ati doresti,si multi banisi cam atat''/e mult?ti se pare ca tre'sa coste 21eurocenti?E cam cam greu sa mai,,dezgrop mortii acum''daca pare incredibil dar nu imposibil.lucrezi cumva la respectiva companie de telefonie?vad ca incerci sa le iei apararea...?Crede-ma ca am studiat cu atentie si am probat FENOMENUL asta si nu e problema de RETEA,si nici nu mi se pare normal ca un sms in aceeasi retea sa coste dublu cit un minut in aceeasi retea(la vremea resp.posibilsi acum nu stiu nu am mai incercat).
tib71stef2008 a scris:

Salut Ex.de sms:,,La multi ani,sanatate,fericire si tot ce ati doresti,si multi banisi cam atat''/e mult?ti se pare ca tre'sa coste 21eurocenti?E cam cam greu sa mai,,dezgrop mortii acum''daca pare incredibil dar nu imposibil.lucrezi cumva la respectiva companie de telefonie?vad ca incerci sa le iei apararea...?Crede-ma ca am studiat cu atentie si am probat FENOMENUL asta si nu e problema de RETEA,si nici nu mi se pare normal ca un sms in aceeasi retea sa coste dublu cit un minut in aceeasi retea(la vremea resp.posibilsi acum nu stiu nu am mai incercat).

Ai dreptate.
Si....ce vrei sa facai?
Cum poti demonstra,si cine te va baga in seama?

Am patit di eu acelasi lucru,si nu odata.
Buna ziua!
Parerea mea este ca va luptati cu morile de vint,iar ca sa-i dati in judecata( sper ca nu veti face acest lucru),eu zic sa va pastrati banii si nervii intregi.
Este problema multor retele de telefonie mobila.
:offtopic:
Incercati sa-i "impresionati" cu avatarul dvs.poate...cine stie...;)
Glumesc,desigur...
Da asa este,nu dau pe nimeni in judecata pt.ca nu ma ocup cu asa ceva dar daca as fi de meserie avocatas face acest lucru si probe sant suficiente si f.usor de obtinut,chiar Ei(in ,,prostia lor''au creat posibilitatea de a te controla online daca a-ti citit cu atentie subiectul,si cred ca se poate proba instant ASTA)au facilitat.(pt.detalii va stau la dispozitie).Eu prin acest subiect am vrut sa trag un semnal despre furturi mici care aduc profituri f.MARI

Alte discuții în legătură

Abonament cu minute "nelimitate" , doar teoretic ??!! simionsilviunicolae simionsilviunicolae Recunosc , in ultima luna , telefonul sotiei a inlocuit baby-phone-ul , astfel ca noaptea si nu numai , apelurile spre un numar a insumat undeva la 10 ore pe ... (vezi toată discuția)
Factura orange umflata theodora76 theodora76 Am un abonament orange de 9 ani si nu am avut prbleme cu ei pana la ultima factura primita acum 2 zile care nu este mult 650 ron, dar m-am trezit cu convorbiri ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)