avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament cu minute \"nelimitate\" , doar teoretic ??!!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament cu minute "nelimitate" , doar teoretic ??!!

Recunosc , in ultima luna , telefonul sotiei a inlocuit baby-phone-ul , astfel ca noaptea si nu numai , apelurile spre un numar a insumat undeva la 10 ore pe zi ,poate si mai bine. Azi dimineata , ne-am trezit cu un SMS din partea operatorului de telefonie , care anunta faptul ca numarul va fi suspendat daca traficul de voce va continua sa fie la fel de mare. Mai mult decat atat , traficul considerat "suplimentar" , urmeaza sa fie taxat cu "dublul tarifului de interconectare".
Operatorul cu care am vorbit mi-a sugerat sa folosesc o cartela din acceasi retea ,situatie in care nu vor mai fi probleme.
Nu mi se pare corect , dat fiind faptul ca detin si bineinteles platesc pentru un abonament cu minute nelimitate in orice retea nationala. X-(
Cum vi se pare situatia ? Ce pot sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:23, 26 Ianuarie 2016
ANCOM are raspuns la intrebarea dvs.:
[ link extern ]

Cititi cu atentie articolul, vedeti daca e specificat ceva despre pragurile considerate rezonabile si daca nu incercati o reclamatie:
[ link extern ]

Este bine ca utilizatorii să știe că ofertele operatorilor telecom promovate ca având beneficii „nelimitate” conțin, adesea, restricții sau condiții de utilizare, cu scopul de a preveni fraudele sau utilizarea abuzivă a serviciilor de voce sau date comercializate de furnizori. Operatorii sunt obligați să includă informații despre eventualele restricții aplicabile în contractele încheiate cu utilizatorii finali, atât în cazul abonamentelor, cât și în cazul cartelelor preplătite.
[...]
ANCOM îi sfătuiește pe utilizatori să parcurgă cu atenție condițiile contractuale la achiziționarea unor servicii de telefonie și internet cu beneficii nelimitate, pentru a evita astfel de situații generate de necunoașterea restricțiilor de utilizare. În cazul în care constată că operatorul de la care au achiziționat aceste servicii nu i-a informat în scris cu privire la eventualele restricții aplicabile beneficiilor nelimitate, pot sesiza ANCOM.

Totusi, v-au atentionat inainte de va incarca factura deci nu prea vad motiv de reclamatie iar 10 ore pe zi si mie imi pare cam mult.
In opinia mea si daca ati trece la cartela ati fi la un moment dat restrictionati daca ati continua in acest mod. E serviciu de voce, deci pentru discutii nu pentru supravegherea copiilor... imeni nu cred ca poate vorbi la telefon 10 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament voce nelimitat - cu limite AlexUnderADS AlexUnderADS Buna seara! Am facut recent un abonament cu minute nelimitate in retelele nationale la un operator de telefonie si am sunat de pe acel numar undeva intre 10 ... (vezi toată discuția)
Abuz telekom romania Catalin_Dutu Catalin_Dutu Buna seara, Am sa va dau copy-paste la plangerea ce vreau sa o depun la Telekom Romania. Dupa ce cititi, accept un sfat/parere asupra acestei spete - si ... (vezi toată discuția)
Reziliere abuziva contract de telefonie mobila dgeorgescu dgeorgescu Acum 3 luni am incheiat un abonament nelimitat la un operator de telefonie mobila. In contractul incheiat intre mine si ei se specifica faptul ca sunt minute ... (vezi toată discuția)