avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... studentii si afacerile
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

studentii si afacerile

[quote], un proiect de lege prin care tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au avut o firma in trecut, si-ar putea infiinta una cu un capital de cel putin 10 lei, pentru care vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe profit si salarii, timp de 3 ani. [/quote]

bun partea cu scutirea taxelor PT inregistrarea firmei este total neconvingatoare.
Ce puteti sa-mi spuneti despre aceasta scutire de la plata impozitului pe profit(s-a revenit la micro,deci pt impozit pe venit nu se aplica?) si de la plata contributiilor salariale (probabil la asta se refera mai exact) ?
presupun ca nu este vorba de o deducere totala nicidecum,imi puteti detalia va rog?

si 2,cu aceasta revenire la statutul de micro,practic n-au facut decat sa dea un intreg proces peste cap,pt ca vechile societati care si-au pierdut statul in 2010 nu si-l mai pot recapa din nou in 2011 ,corect?

=D>

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Infiintare firma nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! am cititt un articol conform caruia tinerii de pana in 35 ani ar putea infiinta firme cu un capital de 10 lei si ca timp de 3 ani vor fi scutie ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate - scutire contributii ...ce lege sau hotarare? corina.trandafir corina.trandafir Am auzit ca s-a aprobat o hotarare prin care daca administratorul unei firme are pana in 35 de ani beneficiaza de scutirea de contributii pe 3 ani?? este ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala microintreprinderi contabil20 contabil20 (4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), ... (vezi toată discuția)