carmenrodica a scris:
in L230 art.49 se spune clar ca termenul de plata este de maxim 20 de zile calendaristice de la data afisarii. poate ca s/a stabilit un termen mai scurt in cadrul comitetului executiv.
Asa este, dar un alineat mai sus, scrie ca penalitatile se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata.
Instinctul imi spune ca trebuie sa platesc in 20 de zile de la afisarea listei. Daca nu o fac, legea imi mai da un termen de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, deci ar trebui sa mi se impute penalizari dupa trecerea a 50 de zile.
In schmib, HG 1588 spune ca asociatia poate percepe penalizari in conditiile stabilite si aprobate de comitetul executiv, in limitele stabilite de art. 49.
As vrea sa stiu daca din punct de vedere juridic, sintagma "in limitele stabilite de de art. 49" poate fi interpretata ca o perioada intre 1 si 50 zile, stabilita si aprobata de comitetul executiv, sau poate fi interpretata ca atare, cu termenele stabilite de lege (20 pentru plata, si 30 care depaseste termenul de plata). Multumesc.