avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate - stagiu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate - stagiu?

Buna ziua

Perioada petrecuta in pensie pe caz de boala este considerata vechime in munca in momentul in care persoana implineste varsta de pensionare ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 10:45, 1 Februarie 2011
Perioada in care s-a beneficiat de pensie de invaliditate este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Un articol de lege care sa arate asta se poate?
Multumesc!
Daca va referiti la intrebarea initiala, art. 49, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 263/2010.

Art. 49. – (1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
................................................
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime ani de munca la pensie mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am fost pensionat pe caz de boala (ciroza) timp de 7 ani. Doresc sa stiu daca la calculul vechimii in munca se vor calcula ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate constituie stagiu? aciuflorica aciuflorica sunt in pensie de invaliditate gradul 3 si as dori sa imi raspundeti daca aceasta se considera vechime in munca indiferent de gradul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie boala=stagiu de cotizare? carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: pensia de boala este considerata stagiu de cotizare la pensia de varsta? (vezi toată discuția)