Buna ziua!Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema.Tatal este decedat si am facut succesiunea dupa el impreuna cu mama si fratele meu.Mama s-a recasotorit .Sotul actual al mamei sta in casa cu pricina si as dori sa stiu daca el are drepturi asupra mosternirii noastre.Va multumesc.
La acest moment nu insa..in functie de viitor pot apare 2 situatii distincte:
-daca cei doi soti divorteaza la un moment dat si in timpul casatoriei impreuna prin munca si contributie proprie aduc imbuntatiri acestui imobil, sotul mamei poate pretinde contravaloarea cotei sale de contributie la acestea,
-apoi daca mama decedeaza inainte de sotul sau, sotul supravietuitor va avea o cota de 1/4 din averea mamei dvs.
La acest moment mama dvs. si cei doi copii din prima casatorie sunt comostenitori pe imobilul ramas de pe urma defunctului dvs tata, partajul succesoral nefiind efectuat aveti stabilite cotele de mostenitori care sunt cote ideale din aceasta mostenire.
Va multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare:daca sotul mamei decedeaza inaintea ei,copii lui(din alta casatorie),au drept asupra vreunei parti din casa?Multumesc.
Nu, pentru ca el ( tatal vitreg) nu a avut vreo contributie la achizitonarea acestui imobil, acest imobil fiind un bun mostenit de mama dvs. si cei doi copii- de pe urma defunctului dvs. tata.
Cat mostenesc?
cerul
Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie.
Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Lamurire
sorinela_br
Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect:
- o familie ... (vezi toată discuția)