avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dupa modificarile aduse de legea 202/2010.Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dupa modificarile aduse de legea 202/2010.Ce parere aveti?

X face cerere prin care solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului, incredintare minor, pensie de intretinere.Paratul Y, vine si el si face intampinare si cerere reconventionala prin care solicita la randul lui desfacerea casatoriei din culpa reclamantului,incredintare minor, etc.
Judecatorul la primul termen de judecata spune ca acordurile in privinta divortului s-au intalnit, ne spune ca nu se vor face probe pe divoort conform art 613ind 1 ci doar pe incredintare.
Vi se pare corect? Mie nu mi se pare ca prevederile art 613 s-ar interpreta asa, pentru ca nu suntem in situatia clasica in care ambii soti sunt de acord si semneaza pe aceeasi cerere stabilind totodata si accesoriile.
V-ati mai confruntat cu asa ceva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:36, 3 Februarie 2011
daca partile nu s-au inteles asupra divortului, trebuiesc administrate probe si cu privire la divort!
Aceasta a fost si parerea mea,insa nu am convins judecatorul deloc. degeaba am facut trimitere la procedura, si am sustinut ca daca ar fi asa cu sustine instanta s-ar fi abrogat prevederile art 608 cat si cele privitoare la interogatoriu.Vroiam sa vad daca in tara sunt aceleasi opinii ca pe la noi sau credeam ca sunt eu singura care interpretez alfel.
Avem actiune prin care reclamantul solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului cu cererile accesorii aferente divortului si avem reconventionala pe desfacere casatorie din culpa exclusiva a reclamantului cu cererile accesorii divortului.
Prin urmare reclamantul este si parat fata de reconventionala paratului, iar paratul este la randu-i si reclamant pe reconventionala.
Deci nici urma de acord.
Cand vorbim de un acord in sensul legii, vorbim de desfacerea casatoriei prin acordul partilor incheiat in scris cu identificarea partilor si luarea consimtamantului apoi oral si punct., nu culpa..dumnezeule mare..:stunned:
Deci trebuie administrate probe pe divort pentru ambele parti-pe culpa celuilalt.
Ce instanta?
Asta asa pentru cultura mea generala..
Ialomita
Minunat..Sa stiu ce practica ma asteapta..daca ajung pe acolo.
O rezolvati in apel..instanta nu poate lua act de un acord daca el nu exista si evident nu poate fi considerat un acord cand ambele parti solicita culpa celuilalt.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort avantaje mirelba mirelba Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)