avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la vreun termen? Nu am copii minori si nici bunuri comune. Multumesc!
ati putea invoca acest fapt, dar trebuie sa-l si "detaliati". Daca angajati un avocat nu trebuie sa va prezentati la nici unul din termene.
daca divortul prin acordul partilor nu este posibil , solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului parat.
prezenta paratului nu este obligatorie, decat in cazul in care divortul se intemeiaza pe acordul partilor .
aveti nevoie de un martor.
Va rog, cum as putea "detalia"? Multumesc!
Eurolex, reclamantul trebuie sa se prezinte la divort in fond, obligatoriu. Motiv de respingere a cererii daca nu se prezinta nejustificat.

Cel mai greu de obtinut si dovedit este divortul din vina exclusiva a celuilalt. Cum nimeni nu e fara pata, ii va fi usor sotului sa dovedeasca faptul ca ambii au cate o vina! Si asa se pierde procesul cu gratie!

La vina exclusiva, rare instantele care admit numai un martor!

Nepotrivire de caracter este o exprimare invechita. Mai bine spuneti in cubinte putine si concrete de ce nu mai mergea relatia dv.: erau certuri dese, nu mai stati impreuna, v-ati indepartat etc.
Este optiunea sotului dvs daca vrea sa se prezinte sau nu. El doar trebuie sa fie citat in mod legal, sa aiba cunostinta de acest divort. Puteti arata in actiune ca situatia dvs familiala s-a inrautatit ca nu reusiti sa aveti o viata linistita si ca relatiile de casatorie sunt grav afectate, motiv pentru care se impune desfacerea casatoriei. Puteti cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului sau din vina ambelor parti.

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)