avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Te poti razgandi la un divort amiabil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Te poti razgandi la un divort amiabil?

Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de "convingatoare" nici pentru mine si nici pentru cei din jur. Daca la inceput am fost de acord cu solutia unui divort de comun acord (precizez ca avem si un copil minor impreuna) pot sa ma razgandesc la forma de divort daca au fost depuse actele si inaintata actiunea? Adica sa nu mai fiu de acord cu acest divort amiabil si sa ma dea el in judecata?
Va multumesc mult de tot pentru amabilitatea si vreau sa am acest raspuns deoarece tin la casnicia mea si consider ca sotul meu are din pacate "o pasa proasta" pe care mai tarziu o va regreta. Incerc acum sa lupt cat pot pentru copilulsi viata noastra impreuna.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
BadilaR, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 00:04, 3 Octombrie 2009
Normal ca va puteti razgandi !
Din cate inteleg de la dvs, actiunea de divort este intemeiata pe art. 38 din codul familiei (prin acordul ambilor soti).

Potrivit art. 38, divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordului ambilor soti, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a) pana la data cererii de divort a trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei
si
b) nu exista copii minori rezultati din casatorie.

Avand in vedere faptul ca din casatorie a rezultat un copil (in prezent minor), nu sunt indeplinite conditiile prevazute de codul familiei, cererea de divor urmand a fi respinsa.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Denisa Stanca, Avocat
Presupun ca nu ati inaintat inca actiunea de divort, deoarece , daca ati fi facut-o, tinand cont de existenta unui minor rezutat in urma casatoriei, nu ati fi putut opta pentru aceasta forma de divort , deoarece , pentru divortul prin acord , trebuie indeplinite 2 conditii: trecerea a cel putin 1 an de la inchieerea casatoriei si sa nu existe minori . Asa incat, nu vad la ce anume sa va razganditi..daca va doriti totusi sa divortati, faceti o cerere la judecatorie, invocand motivele pentru care va doriti desfacerea casatoriei , putand, cu aceasta ocazie, sa faceti si unele cereri accesorii.
BadilaR a scris:

pot sa ma razgandesc la forma de divort daca au fost depuse actele si inaintata actiunea?


Din cele spuse de utilizator, actiune a fost depusa:)
denisas a scris:
Din cele spuse de utilizator, actiune a fost depusa:)


Daca a fost depusa actiunea , a fost depusa avand acordul ambilor soti , adica amandoi au stiut ca divorteaza si au fost de acord sa divorteze , dar divortul nu poate fi pronuntat numai pe baza acordului ambilor soti , deoarece nu sunt indeplinite conditiile , asa ca divortul este un divort cu minori .

Alte discuții în legătură

Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)