avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune.
Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca minorul sa ramana cu mine, iar tatal sa il viziteze cu acordul si in prezenta mea, data fiind varsta copilului.
Care este procedura cea mai "civilizata"?
Cel mai recent răspuns: alkalina , utilizator 09:16, 15 Iulie 2008
Desfacere casatorie din culpa comuna, prin care instanta sa acorde divortul dand o hotarare fara motivare.
Dupa ce se depune actiunea de unul din soti, celalalt trebuie sa declare in fata instantei ca este de acord cu actiunea ( referitor la toate capetele de cerere: desfacerea casatoriei, incredintarea minorului unuia dintre parinti, revenirea la numele avut anterior casatoriei, pensia de intretinere - cuantum).
Prin urmare formulez in cerere ca EU doresc divortul din culpa comuna? Fara sa imi motivez cererea? Mentionez ca AMANDOI vrem desfacerea casatoriei.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
alkalina, utilizator
Pai cand arata celalat sopt ca e de acord cu actiunea, arata ca e de acord si cu desfacerea casatoriei... deci reiese clar ca amandoi vreti sa divortati...
Oricum, nu inteleg ce anume v-a deranjat, la urma-urmei vreti numai sa divoprtati, corect? Sau mi-a scapat ecva?

Cererea nu numai ca o motivati, dar aduceti si martor pe motivele in cauza...
Rapid si elegant divortati cu avocati... Mai sariti un termen de probe, mai precizeaza acesta cand ajuge sa va intrebe instanta ceva... NU va lasa sa va certati... intervine la intrebarila care pot sa va agaseze mai aplanand din greutatea lor...

Cu programul copilului, cam ciudat ca la 1,5 ani nu poate sta numai tatal cu el, fara prezenta mamei, dar decizia va apartine amandurora... Mie mi se pare ciudat.

Mai civilizat este si sa solicitati sa nu fie motivata hotararea, asa imi pare mie, dar depinde ce anume intelegeti dv., caci depinde de la om la om.
Sa aveti intelegere ca parinti si un copil fericit va doresc!
Pe cale amiabila, pentru a evita discutii in fata instantei care nu trebuie sa degenereze in altceva, se poate desface casatoria, instanta acordand un termen de doua luni partilor pentru a se gandi bine. Dupa aceea instanta se pronunta fara a mai necesare alte discutii, probe testimoniale etc.Se pare ca partile sunt hotarate sa se desparta, asa ca aceasta este o cale de urmat.
Probabil ca in mesajul anterior m-am exprimat gresit (evident ca un avocat stie cel mai bine sa puna problemele in discutie :) ).
Mi se parea aiurea sa scriu "culpa comuna" si cererea sa o semnez doar eu, din moment ce amandurora ne e clar ca e mai bine separat.
Cat priveste copilul ... e mult mai comod sa stea deoparte, sa priveasca, sa se prefaca preocupat de profesie chiar si acasa, sa dea lectii din auzite si sa debusoleze copilul facand si vorbind exact pe dos decat o fac eu (din seria lunga de lupte tacute cu nervii mei). De aceea nici nu au fost "negocieri in privinta custodiei.
Cat priveste martorul ... nu vad cine si ce ar putea declara in cunostinta de cauza, din moment ce ne-am izolat cu atat mai mult cu cat ruptura dintre noi era mai evidenta.

Alte discuții în legătură

Divort, minor, comun acord Rain Rain Buna ziua. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam, avem un copil de 2 ani. As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara si incheia divortul intr-o formula ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord - chiar este necesara chemarea in judecata? bogdanchi bogdanchi Buna ziua, Voi intra intr-o procedura de divort in care este implicat si un minor de 3 ani. Divortul este de comun acord, in toate aspectele, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)