avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune.
Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca minorul sa ramana cu mine, iar tatal sa il viziteze cu acordul si in prezenta mea, data fiind varsta copilului.
Care este procedura cea mai "civilizata"?
Cel mai recent răspuns: alkalina , utilizator 09:16, 15 Iulie 2008
Buna ziua!
Divort din culpa comuna!
Veti cere desfacerea casatoriei din culpa comuna, incredintarea minorului spre crestere si educare catre dvs. si eventual pensie de intretinere minor. Nu uitati sa pecizati si ce nume vreti sa aveti dupa casatorie (cel dinainte sau cel din casatorie).
Sotul va formula intampinare prin care va spune ca este de acord cu divortul din culpa comuna, cu incredintarea minorului catre dvs. si cu plata pensiei de intretinere, precum si cerere reconventionala prin care va cere program de vizitare dupa un program pe care il va propune (e bine sa cadeti la intelegere de la inceput cu privire la programul de vizitare).
Martorul va trebui sa spuna ca relatiile dintre dvs. sunt complet si iremediabil afectate si casatoria nu mai poate continua.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Silviu, hai sa dam raspunsuri care sa-i ajute pe oameni si nu numai de dragul de a scrie un mesaj... Nu e nimic nou in mesajul tau, lucrurile astea deja s-au spus... Hai sa facem lucruri utile.
In plusm daca tatal cere vizitare,m instanta ii da dreptul sa-l viziteze si in afara incuviintarii si prezentei mamei... poate citim si noi mesajele, Dorele... :D

Doamna, cred ca daca veti vorbi fata in fata cu un avocat va va clarifica. Am inteles de ce ati intrebat daca numai dv. cereti divortul pe cand, in fapt, il vreti amandoi... Am vrut sa va arat cum spune procedura ca isi pot exprima amandoi aceasta vointa... doar prin cereri separate adica.
Imi pare rau, e dificil sa explici in scris pe scurt care e scopul si logica legii...

Va multumesc ptr sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, minor, comun acord Rain Rain Buna ziua. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam, avem un copil de 2 ani. As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara si incheia divortul intr-o formula ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord - chiar este necesara chemarea in judecata? bogdanchi bogdanchi Buna ziua, Voi intra intr-o procedura de divort in care este implicat si un minor de 3 ani. Divortul este de comun acord, in toate aspectele, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)