avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie monoparentala

am dreptul la alocatia monoparentala in cazul in care am fost asta-vara 2 luni la lucru in germania?
Cel mai recent răspuns: sv_alka , utilizator 18:47, 27 Ianuarie 2011
De ce sa nu aveti dreptul la alocatie monoparentala?
Mergeti la administratia financiara si faceti o cerere pentru eliberarea unei adeverinte de venit.Va costa 2 lei timbru fiscal, pe care il atasati cererii tip.Cu adeverinta ce atesta daca aveti sau nu venit impozabil, cu certificatul de nastere al copilului, copie de pe buletinul dv., taloane de plata privind alte venituri, inclusiv pensia de intretinere, mergeti la primarie, serviciul de asistenta sociala.Acolo veti completa o cerere tip.Daca aveti cont, puteti sa va treceti contul. Alocatia va sosi cu urmatoarea luna, calculata de la data de cand ati solicitat dreptul .Insa trebuie sa stiti ca s-a modificat plafonul si daca depasiti 370/ membru de familie, adica dv si copilul, nu puteti beneficia de alocatie.Deci trebuie ca venitul dv cumulat cu al copilului sa nu depaseasca 740 lei, ma refer la o eventuala pensie de intretinere.
multumesc.nu am precizat ca lucrez,am salariu minim pe economie iar pensia de intretinere e de 60 lei ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Ajutor social familie monoparentala ela.m ela.m buna ziua,sunt din buzau am un baiat de 14 ani,sunt divortata si in noiembrie mi se termina somajul,unde pot face o cerere pt ajutorul pt familii ... (vezi toată discuția)