avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL anulata de prefectura. Ce e de facut cu licitatia?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL anulata de prefectura. Ce e de facut cu licitatia?

Consiliul local a emis o hotarare prin care atribuia unui investitor 30 ha teren extravilan . S-a tinut si licitatia , dar , cand sa se semneze contractul s-a constatat ca nu are de unde sa -i dea 30 ha teren , si colac peste pupaza , prefectura anuleaza si hotararea pt ca a constatat ca nu exista teren disponibil . Ce e de facut cu licitatia ?#-o
Cel mai recent răspuns: Ion Nicolaie , utilizator 22:22, 27 Ianuarie 2011
Pai daca nu exista obiectul licitatiei, aceasta cade, cu posibilitatea investitorului sa ceara daune consiliului local... Prefectura nu poate anula o HCL, o poate ataca doar in contencios administrativ, putand cere suspendarea efectelor ei pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile...
Dar tare as fi curioasa sa stiu cum s-a tinut licitatia si s-a adoptat acea HCL fara un extras de carte funciara din care sa reiasa suprafata respectiva si proprietarul acesteia (respectiv Consiliul local)...parca s-ar fi vandut pielea ursului din padure...:))
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Kyandra, moderator
Da , este adevarat ca asa trebuia sa procedeze "distinsa " contabila a primariei atunci cand a prezentat comisiei dosarul licitatiei ..:"> dar dumneaiei era interesata de comisionul promis de investitori daca se "rezolva " repede cu licitatia asa ca trecut peste acest " mic" amanunt ,,,," erare humanum est ":(( Iar acum cel care trebuie sa dea explicatii este viceprimarul care nu are nici o vina pt. afacerile facute de primarul condamnat:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alin.3 legea 67/2010 cornel-victor cornel-victor Buna ziua. Intrebarea mea este despre o anumita posibilitate: Socrii mei au castigat un proces privind fondul funciar si trebuie sa li se restituie 4300 mp. ... (vezi toată discuția)
Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern? mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Am si eu o intrebare? O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern? Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa ... (vezi toată discuția)
Consiliul local este stapan pe terenurile comunitatii ? sorin cercel sorin cercel Consiliul local poate trece orice teren aflat in proprietatea publica in proprietatea publica-privata dupa care sa-l instraineze prin vanzare directa si fara ... (vezi toată discuția)