avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere fara raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere fara raspuns

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca adresezi o cerere unei institutii si nu primesti nici un raspuns in termen de 4 luni, acest lucru poate fi interpretat ca o aprobare tacita?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 28 Ianuarie 2011
Conform Legii nr. 554/ 2004 privind contenciosul administrativ, faptul de a nu raspunde unui solicitant in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii sale inseamna o nesolutionare a cererii.

Persoana care se considera vatamata se poate adresa tribunalului de la domiciliul sau pentru recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.

Cererea se introduce in termen de 6 luni de la data expirarii termenului legal de solutionare a cererii (cele 30 de zile mentionate mai sus).
nadia.berar a scris:

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca adresezi o cerere unei institutii si nu primesti nici un raspuns in termen de 4 luni, acest lucru poate fi interpretat ca o aprobare tacita?

Despre ce este vorba in acea cerere ?
Procedura aprobării tacite se aplica tuturor autorizaţiilor emise de autorităţile administraţiei publice, cu excepţia celor emise în domeniul activităţilor nucleare, a celor care privesc regimul armelor de foc, muniţiilor şi explozibililor, regimul drogurilor şi precursorilor, precum şi a autorizaţiilor din domeniul siguranţei naţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, ma puteti ajuta, va rog, cu exemple concrete de aprobarea ... Elisa B Elisa B Buna seara, Ma puteti ajuta, va rog, cu exemple concrete de aprobarea tacita in administratia publica? As dori sa inteleg mai bine termenul de \"aprobare ... (vezi toată discuția)
Raspunsul la sesizari in termen legal Nicu Chelaru Nicu Chelaru daca raspunsul nu este in termen legal dat , este considerat favorabil? (vezi toată discuția)
Aprobarea tacita geo-vem geo-vem OUG27/2003 are o anexa cu o serie de autorizatii care ar beneficia de prezenta ordonanta,intebarea mea ar fi cum se porcedeaza cu o autorizatie care sa ... (vezi toată discuția)