avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim pt vanzatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim pt vanzatori

Poti sa-mi spuneti cat este salariul minim pentru vanzatori?
Cel mai recent răspuns: madina71 , utilizator 18:20, 2 Martie 2011
Daca se aproba contractul colectiv 770 lei, considerand ca vanzator poate fi o persoana calificata.
lucian__ a scris:

Daca se aproba contractul colectiv 770 lei, considerand ca vanzator poate fi o persoana calificata.

Nu "considerand" ci chiar trebuie sa aiba curs de calificare, iar Contractul Colectiv la nivel de ramura Comert prevede ca este cu 50 lei mai mare
texal a scris:

Poti sa-mi spuneti cat este salariul minim pentru vanzatori?

De la 01.01.2011, salariul minim brut este de 670 lei la care se adauga coeficientii de ierarhizare prevazuti de CCM la nivel de ramura sau la nivel national.
Buna ziua!

V-as ruga sa-mi spuneti daca este corect ceea ce scriu:
Dat fiind ca salariul minim este de 670 lei, iar coeficientul de ierarhizare pentru vanzatori este 1,2, atunci rezulta un salariu de 804 lei.
Daca mai tinem cont si de faptul ca in ramura comert se prevede ca salariul minim sa fie cu 50 lei mai mare decat cel minim pe economie, atunci ar rezulta alt salariu, adica: 670x1,2+50=854 lei. Sau (670+50)x1,2=864 lei?

Cum este corect? Care valoare este cea corecta?
Daca nu am marit salariul din ianuarie (sal. actual fiind de 720 lei) cum pot rezolva asa incat sa nu am probleme la eventuale controale?

Va multumesc!
Puteti face decizie de majorare a salariului si stat rectificativ pentru luna ianuarie.

Valoare corecta este 864 lei ...:)

Alte discuții în legătură

Multe pareri ale contabililor diferite....salariu minim 720 sau 804? invatacel invatacel luam exemplul unui lucrator comercial cu studii medii (are la dosar diploma de bacalaureat) si vreau sa il angajez cu salariu minim pe economie. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)
Nou angajata getvoi getvoi Buna ziua!As dori informatii despre drepturile unei nou angajate [comert-vanzatoare]conform legilor in vigoare ,salarizare, program de lucru ....!Multumiri ... (vezi toată discuția)