avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

:O
punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, in cazul unui salariat, trebuie realizate la acelasi angajator
s-a primit urmatorul raspuns, citez:

"In speta, obtinerea veniturilor sub forma de salarii nu este conditionata de mentinerea unui contract de munca cu un angajator. Pot fi mai multi; important este ca veniturile sa se realizeze lunar – macar o zi pe luna. "

ce inseamna asta, ca pot munci timp de 12 luni doar o zi in fiecare luna si astfel am stagiul de cotizare????????:O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 7 August 2008
a avut un contract de management la o alta societate incepand cu august 2007.
intrebarea mea este :poate fi luat in calculul concediului pentru cresterea copilului acest contract de management incheiat incepand cu luna august 2007 la o alta societate, pentru a avea cele 12 luni cotizabile ( 11 luni si 6 zile,sunt acceptate)
Am si eu o intrebare legata de acest subiect: daca mamica s-a intors la munca dupa 5 luni de stat acasa in ingrijire copil, deci a renuntat la concediul de 2 ani pentru a lucra din nou la firma; se poate ca aceasta angajata sa intre din nou in CIC pana cand copilul face 2 ani. mie personal mi se pare absurd ca o data ce te intorci cu buna stiinta din nou la munca sa te razgandesti numai dupa 2 luni si sa vrei din nou sa stai acasa cu copilul.

deci, se poate sa intre din nou in CIC?
DA, se poate intre din nou in CCC pana la varsta de 2 ani.
Numai ca angajatorul este cel care risca atunci cand o primeste la serviciu inainte de expirarea CCC.
NICULIN a scris:

intrebarea mea este :poate fi luat in calculul concediului pentru cresterea copilului acest contract de management incheiat incepand cu luna august 2007 la o alta societate, pentru a avea cele 12 luni cotizabile ( 11 luni si 6 zile,sunt acceptate)


Se ia in calcul veniturile realizate in baza unui contract de management.
Trebuie sa aibe 12 luni anterior datei nasterii in care sa realizeze venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri impozabile Szegedi Szegedi Buna ziua, Lege spune ca \"Beneficiaza de concediu de ingrijire a copilului (concediu crestere copil sau CIC) mama sau tatal copilului in varsta de pana la ... (vezi toată discuția)
Cota de indemnizatii pt concedii crainicdelia crainicdelia . nu lucrez ,platesc cartea de munca la cas,adica cota la sanatatea si pensii,vreau sa platesc si cota de indemnizatii pt concedii de 0,85%,deoarece vreau sa ... (vezi toată discuția)
Plata individuala asigurari elenabad elenabad buna dimineata va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da ... (vezi toată discuția)