buna ziua.sunt femeie si am 52 de ani si sunt in somaj pana in martie 2011, dar si 28 ani vechime pe cartea de munca.la aceasta varsta nu ma mai angajeaza nimeni.toata lumea vrea pana in 35 de ani ca varsta.orasul meu in care locuiesc este mic si fara viitor de dezvoltare, deci fara locuri de munca.daca puteti va rog sa-mi spuneti: as putea iesi la pensie anticipata cu 28 ani vechime si 52 ani etate?va multumesc anticipat.
Limita de varsta la 61 ani si 4 luni.Anticipat nu,deoarece trebuie sa aveti realizat un stagiu total de cotizare de 39 ani si 4 luni,fara stagiu asimilat.Anticipat partial dupa ce impliniti varsta de 56 ani si 4 luni,dar trebuie sa indepliniti si conditia de stagiu care este de 31 ani si 4 luni,fara stagiu similat.
1. Pentru o femeie nascuta in ianuarie 1959 varsta standard de pensionate este de 61 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 4 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Asadar puteti beneficia de pensie de limita de varsta in mai 2020.
3. Daca aveti posibilitatea puteti sa incheiati contract de asigurare cu Casa de Pensii si sa va platiti contributia inca 3 ani si 4 luni si apoi veti putea beneficia de pensie anticipata partiala pana la pensia de limita de varsta.