avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

buna.sotul meu este pensinat de boala gr ii cu o pensie de 484 lei(i s-a pus stend la o artera, a facut 2 infarturi),m-ar interesa daca se poate sa mai primeasca si indemnizatie de handicapat.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 16:45, 30 Ianuarie 2011
Nu, nu poate.Diagnosticul sotului dv nu este un handicap este o boala.
Handicapul este o afectiune produsa ca urmare unui accident, a unui sindrom, a unui AVC sau dobandit din nastere ;Handicapul este, o deficienta senzoriala, fizica, psihica, mentala si asociata. Insa va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Handicap .
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
aly_yoana, utilizator
Indemnizatia de persoana cu handicap nu este influentata de pensie, asa ca poate cumula una cu alta, trebuie sa depuneti solicitare de expertizare pentru strabilirea gradului de handicap care poate fi usor, mediu, accentuat sau grav. Comisia de evaluare stabileste gradul functie de documentele medicale atasate si functie de grad aveti anumite drepturi.
[ link extern ]

Criteriile medico psiho-sociale de incadrare in grad de handicap.este publicatia din monitorul oficial , publicata pe site-ul DGASPC sector 6, accesati link-ul, cititi si vedeti daca va incadrati in diagnostice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind drepturile copilului cu grad de handicap usor Comanescu1976 Comanescu1976 Am un baiat care are o usoara intarziere de limbaj. are 2 ani si vorbeste ca un copil de 1,7 luni. Lucru validat si de medic. Mi s-a dat pe langa diagnosticul ... (vezi toată discuția)