avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre soti

speta: daca unul dintre soti, in timpul cat sunt casatoriti, goleste contul comun fara stirea celuilalt sot si apoi refeuza sa ii mai inapoieze(mai ales ca intre timp au si divortat) se incadreaza la art. 208 cp? si pentru inceperea urmaririi penale e suficient ca sotul pagubit sa depuna o plangere la politie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:53, 30 Ianuarie 2011
Distinsa d-na avocat are perfecta dreptate>
Plangerea penala prealabila ar fi introdusa tardiv pentru ca au trecut mai multe de doua luni de la cunoasterea autorului faptei(furt intre rude).
Actiunea civila de partaj este cea care poate solutiona aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)
Art 210? dia2120 dia2120 daca s a facut un denunt de fratele partii vatamate care a gasit un geam spart al locuintei,s-au ridicat amprentele mele care locuisem acolo in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Furt din portofel bogdanbog bogdanbog buna seara! am si eu o intrebare: in urma cu 2 zile i'am \"sustras\" colegului de camera, din camin 1 mil din portofel. intrebarea este, ce ar putea face ... (vezi toată discuția)