avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care trebuie s-o duc la banca. Am luat legatura cu un notar si mi-a zis ca pentru a realiza opinia notariala are nevoie de actul de vanzare-cumparare si de intabulare. Problema este ca eu nu stiu ce inseamna intabularea, e acelasi lucru cu documentatia cadastrala? Eu am gasit doar actul de vanzare-cumparare si documentatia cadastrala, nu am gasit niciun act pe care sa scrie "intabulare". Intabularea e acelasi lucru cu documentatia cadastrala? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:54, 30 Ianuarie 2011
intabularea inseamna daca e trecuta in cartea funciara si pe numele cui?
Inscrierea in cartea funciara este consemnata intr-un inscris denumit "incheiere" emis de Biroul de carte funciara. Un astfel de document trebuie sa aveti - pe numele dvs ca proprietar.
Dacă în contractul prin care ați dobândit scrie imobil înscris în c.f. __ - localitate, nr. top. ___, înseamnă că e întabulat. După ce ați făcut contractul trebuia să vi se elibereze o încheiere de întabulare. Dacă găsiți numerele acela de c.f și nr. top. în cadrul contractului, de la cartea funciară vi se poate elibera un extras de informare. Habar n-am ce e aia opinie notarială, chiar sunt curioasă :D.
Am gasit acea hartie, pe care scrie mare "incheiere" si m-am lamurit acum ca aceeea este intabularea, deci detin si acest act, nu trebuie sa imi fac griji. Va multumesc pentru raspunsuri!
Intre actele pe care mi le cere banca este si Extrasul de carte funciara. Pe acesta de unde il pot lua , cat costa , ce acte trebuie sa depun pentru a intra in posesia lui?

Alte discuții în legătură

Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Rectificare numar cadastral carte funciara roxana75 roxana75 Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti in clarificarea urmatoarei spete: doresc sa vand un apartament, iar la verificarea documentelor de catre notar s-a ... (vezi toată discuția)
Adresa radiere ipoteca - acte necesare sivd sivd Buna ziua, Am achitat un credit ipotecar (inceput in 2005). Pentru a-mi elibera adresa de radiere ipoteca, banca mi-a cerut printre altele urmatoarele ... (vezi toată discuția)