avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune morale accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune morale accident rutier

am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ne "impacam"in sensul ca vrea sa-mi ofere niste bani sa-l iert de vatamarea corporala grava din culpa si sa fie judecat numai ptr conducere in stare de ebrietate! daca accept impacarea voi fi nevoit sa returnez banii primiti de la firma de asigurari?mentionez faptul ca am fost despagubit si material si patrimonial(moral). va multumesc.
:((
Cel mai recent răspuns: bbyRo , utilizator 00:25, 5 Februarie 2011
Alcoolemia vinovatului depaseste cu mult pe cea admisa pe RCA si in acest caz va fi bun de plata pt toate daunele provocate fie materiale fie morale. Ddar procesul isi urmeaza cursul pt ca este vb de o infractiune pe care numai instanta o va cataloga.
Buna ziua.
Daca pentru decesul unui pieton in urma unui accident auto pe zebra s-au acordat daunele materiale si morale - acceptarea ofertei firmei asiguratoare RCA - se inlatura raspunderea penala a soferului vinovat? Mentionez ca nu s-a incheiat procesul penal - de fapt a avut loc doar sedinta de fond (prima), s-a obtinut o oferta de la asiguratorul RCA pt. daune materiale si morale si cam atat deocamdata.
Soferul vinovat raspunde penal,este ucidere din culpa.Acceptarea ofertei de despagubire rezolva numai aspectele pe latura civila.
La stabilirea pedepsei se poate tine cont de staruinta depusa de catre soferul vinovat pentru a repara paguba pricinuita.
Normele RCA aprobate prin ordin al presedintelui CSA permit societatilor de asigurare solutionarea pe cale amiabila inclusiv a pretentiilor pentru daunele morale suferite de persoanele vatamate.
Odata cu modificarile aduse prin Legea 202, de cand impacarea partilor inlatura raspunderea penala pentru orice vatamare corporala din culpa, interesul in stingerea dosarelor penale a devenit mai mare. Astfel incat, asiguratorii pot incheia intelegeri cu persoanele vatamate iar acestea se pot impaca cu invinuitul si astfel acesta din urma scapa de condamnare iar persoana vatamata evita un proces lung.
In cazul decesului este inlaturata raspunderea penala?
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)